zondag 28 februari 2016

WORDT DAT NOG WAT HIER?


We zien rechts een zitbank op de foto. Op de achtergrond is een keuken in aanbouw. Achter de keuken zijn een dames- en heren-wc gebouwd. Maar de bouwwerkzaamheden liggen al weken zo niet maanden stil.

Tot driekwart jaar geleden zat de ophaal-Toko tegenover de Shoetime, zie nog eens dit bericht. Vanaf de zomer staat het pand leeg, er zou een leuk zaakje in komen. Eigenaresse A. Meins vertelde de blogger dik twee maanden geleden dat er nog geen vergunning voor de nieuwe bestemming was afgegeven. Ook de afgelopen weken weer: er is nog geen vergunning.

Ondergetekende snapt daar helemaal niks van, hoezo vergunning? Op Winkelplein Beijum West, honderd meter verderop, zitten twee kapsalons op ongeveer vijf meter afstand van elkaar. Wat is hier voor geheimzinnig spel gaande? Mevrouw Meins elke keer: "Jij krijgt als eerste te horen wat er in komt."
Dat is mooi. Maar waarom niet gewoon vertellen? Een keuken, zitbank, toiletten, dat kan niet missen, je kunt er wat eten en drinken. Wellicht een delicatessenwinkel. Tenminste, als het pand ooit van binnen afgebouwd gaat worden.

Zouden buren bezwaar hebben ingediend? Zo ja, waarom dan? De Toko waarvandaan je Indonesische gerechten kon ophalen of een ander 'snoepzaakje', wat maakt dat nou uit?
Wie heeft informatie? Beijumnieuws@ziggo.nl

Geen opmerkingen: