maandag 8 februari 2016

MAANDAGOCHTEND (264)




De winter is in geen velden of wegen te bekennen. Op verschillende plekken in de wijk groeien de sneeuwklokjes (een maand te vroeg) en komen andere voorjaarsbloemen voorzichtig uit de klei omhoog. De natuur, waar de mensensoort ook toe behoort, is in de war.

Afgelopen weekend op de site van het Jeugdjournaal
Voorjaar begint zes weken te vroeg Nog zes weken en dan is het officieel lente, maar de natuur is nu alvast begonnen! Narcissen, sneeuwklokjes en blauwe druifjes staan op veel plekken al vol in bloei.

Zie de foto's helemaal beneden en rechts. Sneeuwklokjes en narcissen. Voorjaarsbodes in de 2e week van februari (de sneeuwklokjes waren \ einde januari reeds gesignaleerd). 

Foto links, de Framaheerd, het lijkt wel alsof er een soort van paddenstoel-achtigen tegen de boom omhoog groeien. Herfst/Lente?

De natuur roert zich. Maar de mens zogezegd ook. Zie de foto helemaal boven. Op de achtergrond zien we het Innersdijk-terrein, waar de mens ook al jaren uitblinkt in jawel, we herbouwen, en nee, we beginnen er niet aan.

We zien op de voorgrond de restanten van een voormalig 'vreugde' vuur, locatie Ypemaheerd, overlopend in de Bentismaheerd. Mensen in de war en natuur in de war komen treffend samen.

De nieuwe week is weer begonnen, We gaan richting halverwege januari. Februari natuurlijk, dank Ria, zie reactie. De schoolkinderen kunnen weer zonder licht op de fiets richting school, de dagen lengen.

Komende zondag is het Valentijnsdag. Laat de liefde stromen. Maar waarom alleen op deze dag?

Een prettige week toegewenst. Het liefst zonder straatroven en onheilspellende helikoptervluchten in en boven Beijum. Over drie weken begint de krokusvakantie.....

3 opmerkingen:

Ria zei

Al jaren maak ik in januari foto's van sneeuwklokjes, zo vroeg zijn ze volgens mij niet, hoewel de winter verder meer op herfst lijkt, dat is waar.

We gaan overigens naar halverwege februari, slip of the .. eh. het toetsenbord? ;-)

Kees Huizenga zei

Op de website van de Zorggroep Groningen wordt geen enkele indicatie gegeven dat Innersdijk in de toekomst terugkeert naar Beijum. Ook niet in de nieuwsbrieven.

Zie: https://www.zorggroepgroningen.nl/over-zorggroep-groningen/vestigingen/innersdijk?gclid=CPean4SW6MoCFQUFwwodfl0HyA

Anoniem zei

sneeuwklokjes bloeien al vanaf januari, dus zo bijzonder is het niet dat ze nu bloeien.