dinsdag 2 februari 2016

LEUKE BIJKOMSTIGHEID VAN DE BOMENKAP (houtsnippers halen)


Houtsnippers in de tuin zorgen ervoor dat de ruimte tussen planten minder snel uitdroogt. En het houdt onkruid uit de tuin. Valt te lezen op internet. Geen wonder dat er kruiwagens met overblijfselen van de bomenkap langs de Zuidwending worden opgehaald.

Zie foto's. Eerst boven. Mogen Beijumers ook voordeel hebben van de bomenkap? De karretjes vol snippers worden van de parkeerplaats voor de Calvijnschool gehaald. En daar zijn foto's links en rechts gemaakt. Een bomenkap-bedrijf moet zich blijkbaar indekken tegen aansprakelijkheid, op sommige kopse kanten van gerooide boomstammen staat in het rood dat je een stapel beter niet kunt beklimmen omdat dit gevaarlijk is.
Reacties via Facebook op de bomenkap:
Ik vind het triest, vrijdagmiddag zag ik bomen in het water plonsen. Het was zo'n mooi pad. Beetje hobbelig van de boomwortels, maar toch!
* Afschuwelijk
*MIjn dochters mopperen elke x als we er langs komen en vragen mij dan waarom ze weg gehaald zijn. Wil iemand mij het vertellen want ik ben ze nog steeds een antwoord schuldig.
Ze zouden voor het planten van deze bomen moeten na gaan hoe groot ze worden, zodat het uiteindelijk ook niet weer lelijk wordt met al die stompen. Elk voorjaar, sinds ik vanaf mijn 4e in Beijum woon, genoot ik ervan om het mooi op te zien bloeien langs het water.. Zonde dit.

1 opmerking:

Ria zei

Bij het planten van deze bomen wist men al dat ze tzt weer weg moesten. Deze soort werd neergezet om snel een groene wijk te realiseren.

Nu waren ze niet veilig meer.

Er komen bomen terug, die langzamer groeien en daardoor langer veilig zijn. Mogelijk zullen ook die op een gegeven moment weer moeten wijken voor nieuwere, omdat oude bomen eerder geneigd zijn om te waaien of takken te verliezen.
In een drukke wijk is veiligheid van belang.

Misschien kan die ene persoon dát tegen zijn/haar kind zeggen? Is toch niet zo moeilijk?