dinsdag 9 februari 2016

DOOR WEER EN WIND WORDT OUD PAPIER OPGEHAALD


Om de zoveel tijd rijdt een busje met vrijwilligers van Humanitas door de wijk. De auto stopt op plekken waar dozen met oud papier staan, het spul wordt ingeladen en er wordt doorgereden naar de volgende lading.

Zie foto´s. Afgelopen week in de noordelijke woonheerden gemaakt. Het had geregend, maar dat schijnt niet te deren als het om oud papier gaat. Als leek denk je dat kranten dan zwaar en nattig worden, maar wellicht kan het allemaal in een opslagruimte weer gaan liggen drogen.
Handig, je kunt je papieren overblijfselen naar de papierbak bij Plein Oost of Winkelcentrum Beijum brengen, je kunt het ook laten ophalen.

Op de site van Humanitas staat:

Het ophaalschema 2016 staat nu online!

Oud papier Groningen komt iedere maand bij u in de buurt om het oud papier op te halen.

Wij halen met plezier het oud papier in de wijken op en zijn u graag van dienst. Mocht u vragen hebben over ons project, belt u dan gerust. We zijn bereikbaar van 9.00 tot circa 16.30 uur op telefoonnummer: 088-1198860.

Hier vindt u de data waaro.p we het papier bij u in de straat komen ophalen. We zijn u zeer dankbaar als u het papier goed verpakt en wanneer u het voor 09.00 uur aan de weg zet. Graag tot ziens bij u in de straat!


De achtergronden van ons project kunt u hier lezen; het oud papier ophalen coördineren we in onze werkplaats en winkel 't Dammetje aan het Damsterdiep.
Update 11/2, 18:00 uur; Katrien van Stralendorff mailde: Blij verrast het stuk te lezen op de site van Beijumniews! Het is een kroon op al het harde werk van onze jongens.... Alleen zijn wij niet Humanitas, maar Humanitas Onder Dak Groningen. Ook niet iedereen is vrijwillig bij ons....  Leuk voor de collega’s aan de andere kant van het land.
JF; van harte welkom, zet het op intranet en deel het. Vijf jaar geleden besteedde Beijumnieuws ook reeds aandacht aan de mannen die met weer en onweer op pad gaan....http://beijumnieuws.blogspot.nl/2011/01/de-mannen-van-humanitas-halen-oud.html

1 opmerking:

familie de jonge zei

Om oud papier te recyclen moet het toch eens weer tot pulp gemaakt worden met en heleboel water.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kartonproductie