zondag 14 februari 2016

VAN DE DOEFMAT NAAR WIJ BEIJUM (7)


De werkzaamheden zijn voltooid. Van binnen en van buiten ziet het pand dat ooit Doefmat heette er spic en span uit. Komt u maar, WIJ Beijum.

Eerst even ter zijde, er zullen jeugdigen zijn die niet snappen wat spic en span betekent.
De uitdrukking spic en span gaat terug op de naam van een schoonmaakmiddel: Spic and Span, een product dat al voor de Tweede Wereldoorlog populair was. De productnaam is een verwijzing naar de in het Engels al veel langer bestaande uitdrukking spick and span (ook wel gespeld als spic and span), een verkorting van een oudere vorm spick and span new ('gloednieuw', 'spiksplinternieuw').
Taalpost.nl.

Afgelopen vrijdagmiddag glipte de blogger even met z'n begerige camera cq smartphone naar binnen. De vloeren glimden er over. Achterin het pand waren ze nog aan het schoonmaken, maar ondergetekende dorste niet met z'n vieze schoenen aan ver naar binnen te lopen

Vanaf de entree van de centrale hal maakte hij bovenstaande foto. Het lijkt op een soort van stempel dat we op de muur zien, bezoekers, als u hier naar binnen loopt moet u één ding goed weten: u bent in een pand van WIJ Groningen.

Foto's rechts en beneden dan, is dat een foto van het voorhuis van de Boerderijum dat we aan de wand gemaakt zien? Of een andere boerderij ergens uit de provincie? Zal het iets geruststellend moeten voorstellen? Iets bekends?

 Wat moet je er van zeggen. De nieuwe uitvalsbasis van WIJ Beijum aan de Isebrandtsheerd is klaar en zal morgen worden opgeleverd. Komende week gaat meubilair etc. over.

Vanaf 22 februari zal het pand officieel in gebruik zijn en worden medewerkers en clientèle geacht naar de Doefmat (pardon, het nieuwe WIJ Beijum) te komen en niet meer naar het GezondheidscentrumWIJ Beijum werkt....
Het spreekuur van de wijkagenten verhuist ook mee. Vanaf dinsdag 23 febr is het spreekuur aan de Isebrandtsheerd 96

Geen opmerkingen: