maandag 1 februari 2016

MAANDAGOCHTEND (263)


Maandagochtend 1 februari 2016. En de blogger vergaapt zich met een kop dampende koffie aan stilleven-foto's uit het straatbeeld van de groenste en merkwaardigste wijk van de stad Groningen.

Eerst foto boven, we zien het wandel- en fietspad tussen de Jaltadaheerd en de Grevingaheerd, vice versa. Gaan we bezuinigen? En gaan we daarom de klep die toegang biedt tot elektriciteit van de paal met duct tape vastbinden? Op internet valt te lezen dat er omstreeks 220 volt op een dergelijke paal zit. Er zal maar een kind zijn die de klep open weet te maken en vervolgens een doodschok krijgt. Sta je als gemeente mooi voor paal. Duct tape...elektriciteit!

Amper 350 meter verderop staat een boom tussen de Boerderijum en het Trefpunt die bij ondergetekende op de fantasiehormonen werkt (hormonen die niet bestaan, maar wel in fantasie). Zie foto, en kijk net als bij de lantaarnpaal ook hier beneden.

Zal dit de hoofdingang zijn naar een ondergrondse Beijum Kabouterland? Klein Beijum? En speelt het bestuur van het achterliggende Trefpunt hier misschien een merkwaardige rol in?
Het gaat te ver om hier op deze maandagmaorgen nu melig over verder te fantaseren, over Kabouterorganisatie Beijum (KOB), de hoofdkabouter, het Trefpunt en de Beijumer (kaboutergemeenschap). Wellicht later een keer meer.

Op de grens tussen het Groene Hart en de Galkemaheerd viel de blogger de natte situatie op die op de rechter afbeelding is waar te nemen.

Wat een aparte structuur van vlekken. Zal dat allemaal van buiten komen, door de regen? Of zal er binnen wat plaatsvinden wat maakt dat het zo vlekkerig is? Een douche misschien?

In het licht van het grote wereldnieuws zijn dit ridicule berichten. Hebben we hier een probleem? Het is vandaag internationale meditatie-dag om de oorlog in Syrie om te turnen naar een peacefull energie. Zweverig?

Volgens onderzoeken neemt criminaliteit en geweld af in gebieden waar veel gemediteerd wordt.
 On February 1, 2106, millions of people will participate in one of the largest and most important synchronized meditations in history. James Twyman, The Peace Troubadour, will walk into a Syrian village, within eyesight of ISIS, along with leaders from Judaism, Christianity and Islam, and a local Druze leader, to sing prayers of peace while millions of people "Pulse" the region with harmonic energy. Please join us. 
Zie https://www.youtube.com/watch?v=R34hJE1i7B4

De eerste week van februari is begonnen. Een grijze start van de dag en week maar wellicht breekt de zon nog door. Februari, een schrikkelmaand, de maand duurt 29 dagen in plaats van de gebruikelijke 28. Een prettige week toegewenst.

Geen opmerkingen: