zaterdag 20 februari 2016

UITKIJKEN BIJ OVERSTEEK BUSBAAN BEIJUM ZUID


Negenennegentig van de honderd keer kun je bij het naderen van kruispunt Beijum Zuid vanuit zuidelijke richting (Kardinge) gewoon het stukje busbaan oversteken naar de rotonde aan Beijum kant. Maar je moet wel alert blijven. 

Voordat je het weet scheur je, zeventig km/uur gewend op de ring (en soms toch ook een beetje meer...), doldriest de busbaan over. Linke soep...

Er valt soms van alles te zien bij het kruispunt afrit/busbaan. Zie foto boven. Wat zitten die pakweg dertig zwarte vogels daar toch in het gras te pikken? Is daar soms wat eetbaars neergegooid? Staken een paar wormen boven de grond uit?
Trouwens, wat worden de Fossemaatjes goed tegen de geluiden van het auto(bus)verkeer beschermd. Zie de geluidswallen, het lijken wel dijken. Terzijde voor buitenstaanders, de Fossemaheerd ligt achter de dijk.

Onlangs moest ondergetekende boven op de rem bij de busbaan-overgang. Komt er opeens een rode bus van links aan. Nadat het bakbeest voorbij was wilde de blogger vol, gas optrekken. Hij wist zich op tijd te beheersen, komt daar ook nog eens Lijn4 aanrijden, de lijndienst tussen Beijum en Roden vice versa. Wat er op de rode bus ziet kan ondergetekende niet goed zien, waarschijnlijk is het een streekbus.

Een boeiende overgang van Ring Oost naar de dijken van Beijum. Kop ter bij houden.

Geen opmerkingen: