dinsdag 9 februari 2016

UIT DE OUDE DOOS (275)
De Oude Doos van Beijum is onlangs goed aangevuld doordat Hilda Hofstra een stuk of twintig foto's inzond voor in de serie.

Om te beginnen in een keer drie afbeeldingen. Ondergetekende weet niet precies hoe oud ze zijn, waarschijnlijk ergens tussen de tien en vijftien jaar. Begin van deze eeuw, om de zoveel tijd werden er opblaaskussens en kraampjes op Plein Oost gezet, er werd gedanst en opgetreden. En ook werd er gekookt en samen gegeten. Allemaal met maar één doel: het plein moest en zou bruisen.

Het kan zijn dat de drie foto's op verschillende tijdstippen zijn gemaakt en dat ze geen verband met elkaar houden. De foto boven laat een opleuk-sfeer bij Plein Oost zien maar het is de vraag of de linker foto daar ook is genomen. Zitten we hier misschien op het terrein van het Trefpunt? Waar stond die grote tent destijds? Wat was de jongeman met de microfoon in de hand aan het doen? Zingen? Iets verkondigen? Was dit misschien Bruisend Beijum?

Op de rechter foto zien we drie dames waarvan er twee nog actief zijn in de wijk. Rechts, Evalien Verschuren van WIJ-Beijum en naast haar Marcella Gortmaker van de Buurthuizen in Beijum. Beiden een stuk jonger dan nu het geval is, maar dat geldt natuurlijk voor iedereen die we afgebeeld zien.

Het lijkt alsof ze in de sporthal iets aan het kokkerellen waren.

Tips zijn welkom: Beijumnieuws@ziggo.nl

Geen opmerkingen: