maandag 8 februari 2016

KIJK, HET WORDT EEN ECHTE FIETS(ECO)BRUG


Dit wordt een fietsecoduct, en daarom hang ik hier.

Alsof de fiets die tegen de bruggenhoofd aan de stadskant dit maar even duidelijk wil maken. Zie foto. Of het een geintje is, een per ongelukje of een soort van uithangbord, is de blogger niet bekend. Tijdens de eerste weken van 2016 zijn er weinig werkzaamheden verricht, dit had deels met de ijzel/periode te maken.
Vanochtend lag de temperatuur hoog voor de tijd van het jaar, maar ondergetekende zag er niemand bezig.

Zal de streefdatum, ergens in april gehaald worden?
De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe viaduct Meedenpad gaan gestaag verder. De verwachting is dat de werkzaamheden begin april klaar zijn. Voor het verkeer kan er af en toe hinder ontstaan.
Medio september 2015 zijn de heiwerkzaamheden voor het nieuwe fietsecoduct Meedenpad aan de Oostelijke Ringweg afgerond. Nu concentreert de aannemer zich op de bouw. Een gedeelte van het nieuwe fietsecoduct (het dek) wordt in de buurt van Kardinge - naast de Oostelijke Ringweg - gebouwd net als het nieuwe fietsecoduct van de Stadsweg. De rest vindt op de locatie van het oude fietsviaduct plaats.
Omleidingsroute fietsers
Tijdens de bouw van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad dienen de fietsers de omleidingsroute via Kardinge of via Beijum-Zuid te nemen, afhankelijk van de bestemming. RingGroningen

De werkzaamheden liggen even stil. Rechtsachter zien we de Kardingeheuvel


inrijden nieuw ecoduct half maart. Met afrondende werkzaamheden begin april voor fietsers open!

1 opmerking:

Han zei

Fantastisch goed nieuws, toch! Dan zijn alle werkzaamheden aan de oostelijke ringweg zo'n beetje afgerond, behalve dan het nog een beetje rechter trekken van de ring bij hm.paaltje 7.0 (of is dat inmiddels al gebeurd....?)
Al met al reden voor een feessie, zou ik zeggen. Dansen op de brug, net als bij de Pont d'Avignon???