maandag 22 februari 2016

VANAVOND IDEEËN VOOR BEIJUM PITCHEN IN DE KLEIHORNOok graag wat maken van Beijum?

Beijumsessie:
De Kleihorn Fultsemaheerd 87 9736 CT
start: 19:30 - 22:00
Ideeën en initiatieven van en voor Beijumers worden hier gepitcht. 5 minuten op de zeepkist om over te brengen wat je voor je ziet en 5 minuten om vragen te beantwoorden. Na afloop de gelegenheid om ideeën makers te ontmoeten en je aan te sluiten bij de verdere ontwikkeling van een initiatief. Dat natuurlijk met met culinaire versnaperingen door een topkok uit de wijk.

Tekst en afbeelding staan op de Facebook-pagina van Sociale Long. Vanavond gaan mensen in de Kleihorn hun dromen en ideeën inbrengen om wat van Beijum te maken. Het klinkt alsof het niet veel soeps is in Beijum, waarom zou je anders wat van Beijum moeten maken? Maar dat kan aan de interpretatie van de blogger liggen, die zich bijna dagelijks prettig in de prettige wijk Beijum bevindt.
Eind november werd er een Beijumsessie in de Boerderijum gehouden, zie nog eens dit bericht. Het was een gezellige avond, waarop veel initiatieven te berde werden gebracht. Een idee inbrengen is niet moelijk, maar hoe vertaal je een plan naar de concrete realiteit van alle dag?

Concrete successen van Sociale Long zijn tot nu toe het eind augustus gehouden wijkfeest en de geslaagde kerstpakkettenactie voor minima. De Facebookpagina floreert ook, ruim 700 mensen zijn lid geworden van deze (nog) besloten FB-beweging..

Geen opmerkingen: