maandag 15 februari 2016

MAANDAGOCHTEND (265)


Er zit beweging in grote en voormalig leegstaande panden in Beijum.
Zie ook het laatste bericht van gisteravond over de verhuizing van WIJ Beijum van het Gezondheidscentrum naar wat ooit de Doefmat heette.

Daar rijden komende dagen de verhuiswagens naar toe. Medewerkers zullen de boel gaan inrichten en zich proberen er comfortabel te gaan voelen. Immers, als een welzijnswerker zich in z'n of haar werkpand prettig voelt, zal dat gemakkelijker over gaan slaan naar de cliënten die op bezoek of op consult komen.

Er is nog meer pandendans, als variatie op stoelendans, gaan de in Beijum.

Afgelopen week is een begin gemaakt met het leeg strippen van het voormalige pand  aan de Claremaheerd, naast het Café Biljart, dat tot bijna tweeënhalf jaar geleden  dienst heeft gedaan als videotheek. Eind vorig jaar werd bekend dat dit grote pand een nieuwe bestemming krijgt.

Foto's boven en links rechts zijn afgelopen vrijdagmiddag gemaakt.
Zal het nieuwe onderkomen van wijkwerken, naaiatelier, etc., er voor gaan zorgen dat Plein Oost en omgeving gaan bruisen?

Honderdvijftig meter verderop ligt wat nu nog basisschool de Expeditie heet. Over ruim vier maanden gaat het dure in 2010 gebouwde pand dicht. Wat zal daar weer in gaan komen? Asielzoekers? Een opvanghuis?

Ook ongeveer honderdvijftig meter van de 'videotheek'  ligt wat ooit de Amkemakoepel was. Het staat er sinds kort duidelijk op, zie afbeelding links, dit pand heet tegenwoordig Bij Bosshardt.

Foto beneden ten slotte. Een half jaar geleden deed Maandagochtend 243 veel stof opwaaien. Sinds enkele weken staan containers voor de BW (begeleid wonen) aan de Onnemaheerd. Soms was er een busje van een bouwbedrijf te zien.

Het kan niet missen, hier wordt iets ver- of gebouwd. Het is weer rustig in de Onnemaheerd. En de blogger gaat er vanuit dat de aanpassingen of verbouwingen in de BW goed met de buurt zijn gecommuniceerd.

De derde week van februari 2016 is begonnen. Het is windstil en droog. In bepaalde gedeeltes van het land schijnt het glad te zijn, hiet in het noorden hebben we geen centje pijn. Normaal gesproken zou het over twee weken maart zijn, maar dit jaar hebben we dan Schrikkeldag 2016.
Een prettige week toegewenst.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lentis GGZ neemt ook deel aan het Kringloopbedrijf, naaiatelier en werkplaats in voormalige videotheek, postagentschap en vuurwerkwinkel op Oost. Eerder was reeds bekend geworden dat het Leger des Heils, WerkPro en Patrimonium de handen ineen hadden geslagen om hier iets te betekenen voor de buurt. Lentis GGZ heeft reeds een vestiging in het Munsterhoes, juist tegenover het nu aangepakte pand. Hier worden vastgelopen en uit de bocht gevlogen jongeren opgevangen in leeggestroomde voormalige bejaardenhuis.

Anoniem zei

Nou ..... "uit de bocht gevlogen jongeren"?