Burgemeester Peter Rehwinkel gaat overlastgevers in Beijum indien nodig verbieden zich in een bepaald gebied op te houden. Zo moeten de overlast en vernielingen in de wijk worden teruggedrongen. B en W antwoorden dat op vragen van de CDA-raadsleden Joop Vogel en Jan Seton. Zij vroegen het college een eind te maken aan de overlast, vernielingen en het vandalisme waaraan jongeren in Beijum zich schuldig maken. B en W beloven er alles aan te doen om ’op de kortst mogelijke termijn’ Beijum weer veillig te maken. Zo wordt een gedeelte van Beijum-west aangewezen als gebied, waarbinnen de burgemeester overlastgevers kan verbieden zich op te houden. Dat kan voor de duur van 8 uur of 14 dagen. Degene, die zich niet aan het verblijfsverbod houdt, wordt door de politie opgepakt.
Verder is de politie meer en nadrukkelijker bij het winkelplein Beijum-west aanwezig om de veroorzakers van overlast aan te pakken. Om de pakkans te verhogen gebeurt dat ook door politieagenten in burger. Ook zijn er twee projecten begonnen die op jongeren zijn gericht. Zo worden 80 bij de politie en het jongerenwerk bekende overlastgevers geholpen om (weer) naar school te gaan of werk te vinden. Ook wordt schoolgaande jeugd in een ’huiskamer’ naschoolse opvang geboden. De politie surveilleert gericht op de plekken waar de overlast plaatsvindt en doet dat dan met name in de avonduren.
3 opmerkingen:
Al jaren vraag ik me af waarom er van die glazen ramen in die bushokjes zitten. Een soort van plastic is toch prima. Nou ja simpele oplosssingen zijn soms het meoilijkst
Nou het is in ieder geval iets en hopelijk helpt het.
voor annoniem plastic is weer brandbaar krijg je dat probleem weer :( er is altij wel wat :P
Ik reed vanmiddag via de Emingaheerd naar de Korreweg. Bij de Emingaheerd/Framaheerd zag ik dat het bushokje ongeveer 20 meter verwijderd staat van de lantaarnpaal aan de overzijde.
Door de afwezigheid van nabije openbare verlichting kan dit bushokje gemakkelijk vernield worden. Dit gebeurt dan ook zeer vaak. Vier tot vijf keren per jaar. Waarvan akte.
Bewoners aan de Fossemaheerd/Framaheerd kunnen bij geluidsoverlast en vernielzucht - als het donker is - niet eens goede foto's nemen van criminele personen.
De overheid schept dus omstandigheden/gelegenheden voor wijkafbraak. Die omstandigheden kunnen veranderd worden. Hiervoor dient het door mij bepleite Veiligheidsberaad van Beijum. Overleg met Stadsbeheer (RO/EZ) is noodzakelijk.
Wie kent andere bushokjes in Beijum, die te ver verwijderd zijn van openbare verlichting?
Een reactie posten