maandag 23 november 2009

MONTESSORIKINDEREN OP 6 JANUARI NAAR DE DIJK

De bouwvakkers, elektriciens, loodgieters, schilders en andere werklieden hebben anderhalve week geleden de nieuwe Montessorischool de Dijk vaarwel gezegd. De klus is hier geklaard, de Dijk is opgeleverd. Kijk voor foto's van dit gebeuren op de site van de school, activeer de keuzemogelijkheid nieuwbouw en klik vervolgens op november. http://www.montessorigroningen.nl/

Intussen wordt er gewerkt aan de infrastructuur rond de nieuwe school. Kinderen en ouders die straks op de fiets naar school komen moeten natuurlijk veilig door het verkeer kunnen, reden waarom er wordt gewerkt aan een fiets- en wandelroute vanaf de Emingaheerd richting Wibena-rotonde. Over ruim zes weken, op 6 januari om precies te zijn, zullen voor het eerst kinderen over dit nieuwe pad richting De Dijk fietsen. Het zal een heugelijke dag worden voor de leerlingen, leerkrachten en ouders. Na jaren knokken, doorzetten en vertrouwen blijven houden zal het dan eindelijk zover zijn: hun vurig gewenste nieuwe school is ein-de-lijk een feit. Een paar dagen later, op maandag 11 januari, zal een sloopbedrijf beginnen met het neerhalen en opruimen van de oude en nu nog bestaande school. Het speelplein zal later worden gerealiseerd. Binnenkort een video over de laatste ontwikkelingen.

3 opmerkingen:

Annamarie zei

ik hoop aleen dat de gemeente nu ook het laatste stukje ringweg een goed fen veilig afgeschermd fietspad gaat maken, van de hoek Emingaheerd/wibenaheerd tot verderop bij de sporthal, zodat dat ook veiliger word want sinds de bus deze lus rijd ipv door het winkelplein oost is het behoorlijk heftig fietsen daar... het is er zo "heerlijk" onoverzichtelijk op een aantal punten daar, vooral ook voor jongere en onervaren fietsers.

karin.p, zei

Helemaal mee eens, dit was ook al onderwerp van discussie tijdens het overleg van het nieuwe plein en is steeds afgewimpeld als dat het wel mee viel.
Ze rekenen uit hoeveel auto en bussen en fietsers er langs rijden en dan is het veilig :-?
Er moet eerst wat gebeuren dan gebeurd er wat vrees ik.

Alie zei

De stoep aldaar is breed genoeg, kan wel een stukje vanaf, dan is er ruimte voor een afgebakend fietspad. Ik hoef er niet langs en daar ben ik o zo gelukkig om. Mn vriendin had laatst op dat stukje bijna een aanrijding omdat 1 of andere malloot een vrachtwagen ging inhalen. Op die paar meter. Snap jij het??