donderdag 26 november 2009

A.S. ZATERDAG AFRIKAANSE AVOND IN AMBIËNTE

Hoeveel nationaliteiten er precies in Beijum wonen weet ik niet. Het zijn er naar schatting tussen de 120 en 140. Wat wél bekent is is het feit dat je hier in Beijum geen interculturele conflicten of spanningen hebt. In Groningen wordt geïnvesteerd in goede en verdraagzame betrekkingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen. In Beijum laat Ambiënte zich aanstaande zaterdag van z'n beste kant zien. Hoezo is dit alleen een soos voor Antillianen en Arubanen? Er is plek voor iedereen in Ambiënte! En in heel Beijum natuurlijk. Er is op deze laatste zaterdag van de maand een Afrikaanse avond georganiseerd in de soosruimte in het Trefpunt aan de Beijumweg. Niet alleen Afrikanen, Nederlanders en Antillianen zijn welkom. Er is plek voor iedereen.
Deze Afrikaanse culturele avond wordt georganiseerd door de Stichting UMHA, de Kadushi Club en de overige leden van de werkgroep “Plek voor Iedereen”. De werkgroep organiseert, in samenwerking met de partners van het wijkteam NLA en andere instellingen in de wijk, meerdere culturele avonden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joyce van der Waal, Stichting Stiel, tel. 06-3882 4951 of joyce@stiel.nl

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Ik was vanmiddag om 17:10 uur in Het Trefpunt. Ik dacht dat er een concreet gepland programma-aanbod was, gegeven het verhaal in de Beijumkrant van november 2009.
Ik citeer: "De verschillende culturen worden in beeld gebracht aan de hand van verhalen, film, muziek en kunst." Daarom kwam ik behoorlijk op tijd.

De poster bij dit weblogbericht wekte bij mij de primaire indruk dat de Afrikaanse culturele avond van 17:00 uur tot 21:00 uur zou worden gehouden, maar bij nader inzien staat er "2\f.oo uu" afgedrukt. Heel verwarrend.

Welnu: toen ik binnenkwam, was er nauwelijks iets te beleven in Het Trefpunt. Er oefende een muziekband, maar verder was het gebouw bijna leeg. Weinig bezoekers. Ik zag Perla Lourens van de Kadushi Club, uitgedost in mooie en kleurrijke kleding, druk bezig met voorbereidingshandelingen.

Functioneel aanwezig was mevrouw Magda Gibson van de Stichting Buurtcentra in Beijum (BIB). Ik wilde met haar een gesprekje aangaan -ik ken haar namelijk van Kleurrijk Koken Beijum- maar haar lichaamstaal was enorm afwerend. Zij stond enige tijd later achter de bar. Ze bood mij geen drankje aan. Ze deed enorm koel.

Vanwege deze afstotende sfeer ben ik na tien minuten weer vertrokken. Poortwachter Tiemen Wagenaar van de Buurtbus vond het jammer dat ik wegging. Vervolgens ging ik een lekkerbekje halen bij vishandelaar Bronno Schut.

Vanavond lees ik in de Beijumkrant dat de "Afrikaanse avond in Beijum" tot ± 24:00 uur duurt. Mijn stemming is echter zodanig dat ik niet terugga. Met dank aan barbediende/gastvrouw Magda Gibson van de BIB.

Hoezo: “Plek voor iedereen”!