donderdag 5 november 2009

KIJK OP DE WIJK (Deel 18)


Stadsdeelsecretaris Irma Zijlstra (Roez)is regelmatig in Beijum aan te treffen. Een paar dagen geleden 'betrapte' ik haar terwijl ze Plein Oost afwandelde. 
In haar hand hield ze een stok met een rond groen voorwerp erop geklemd. Die had ze gevonden en ze had het plan opgevat om het ding mee te nemen voor haar kinderen. In een flits zag ik in haar een goede toverfee met een toverstokje. Bakken geld, bergen gezondheid, geluk voor iedereen en een stralend beeld van de wijk naar de 'buitenwereld' toe. Dat zou ze allemaal brengen. Als ze de macht had om dit te bewerkstelligen zou ze het niet nalaten. Het enthousiasme en liefde voor de wijk spat van haar gezicht af, zoiets kun je niet faken. 

Ik weet niet hoe de lezer erover denkt, maar ik heb liever een enthousiaste en inspirerende persoon in deze functie dan een kille technocraat. Irma Zijlstra is geen technocraat, ze is een mens in haar functie en ze wil graag samen mét de Beijumers iets moois van de wijk maken. (voor zover dat de wijk niet al gewoon goed en mooi is)Kijk even mee naar wat ze te vertellen heeft over Beijum.

Geen opmerkingen: