zondag 22 november 2009

WAT DOET DEZE BANAAN HIER?

Gistermiddag fietste ik vanaf de stad richting Beijum en direct over de Korrewegbrug, naast het Heerdenpad, zag ik deze houten banaan op een stok in het gras. De foto was zo gemaakt. Maar het beanwoorden van de vraag waarom de banaan daar was aangebracht niet.Weet een van de lezers wat deze banaan hier heeft te zoeken? Is het een of andere vorm van buitenkunst? Is het een vorm van humor? Zit Pand49 hier achter? U mag het zeggen.Zijn er meer kunstwerken in en rond de wijk? Stuur u foto op naar Beijumnieuws@online.nl

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Pas op, u nadert een bananenrepubliek/wijk.

M.R zei

Klopt heelgoed gezien

Anoniem zei

Ze staan op meerder plekken in de stad.

karin.p, zei

Hahahaha wij vroegen ons dat ook al af ze hebben ook een nr ???
Ben ook erg benieuwd :-)

Kees Huizenga zei

Misschien zijn de creatieve padvinders rondom het Trefpunt beziggeweest.

Een banaan om koers te houden op het Heerdenpad. Een vorm van bewegwijzering.

Een mooie symboliek: een kromme banaan als een soort mijlpaal. Of een mascotte. Als teken van heil...

Alie zei

ik heb deze op de foto ook gezien, dacht zelf aan een speurtocht. Maar in de middenberm van de ringweg ter hoogte van Kardinge heb ik er ook 1 gespot. Zal dan geen speurtocht zijn neem ik aan.
Hoeveel zijn er al gezien??

Anoniem zei

Zou de 1km lange plantsoenloop voor kinderen er iets mee te maken hebben? Dat die kinderen weten waar ze langs moesten? Volg de banaan...

(René)

Kees zei

Inderdaad, in het Noorderplantsoen bij de Moesstraat staat er ook eentje. Heeft iemand een idee?

Anna zei

een kunstexpositie?
Lijkt veel op de banaan van warhole

Gerst zei

In de nacht van 19 op 20 november ben ik deze banaan ook tegengekomen. In een dronken bui hebben ik en een vriend van mij besloten hem mee te nemen. Hij staat op dit moment in mijn kamer.
Inmiddels staat er alweer een nieuwe op dezelfde plek.
Ik vraag mij inderdaad ook af waarom deze bananenborden er staan.

SJaak zei

Ik zag er ook 1 bij het stadspark vandaag. Wel oppassen dat je er niet over uitglijdt ;)

Unknown zei

Ook in de middemberm op de ring net voor Lewenborg staat er eentje.

Weird...

Bob zei

Op het Hoendiep t.h.v. Knol's Koek ook eentje. Maar nog steeds niet bekend wie of wat hier achter zit?

Kees Huizenga zei

Staan die bananen bij de vroegere stadsgrenzen van de gemeente Groningen? Op basis van een oude grafische stadskaart van ± 1950?

Het kunnen (kromme) grensmarkeringspunten zijn.

Kees Huizenga zei

Het stedelijk CDA is het brein achter die bananen in de stad. Ook m.b.t. die verdwenen banaan bij de geplande BRUGWACHTER in De Hunze.

Zie:

http://www.cdagroningen.nl/nieuws.aspx?ItemId=10657&language=nl-NL

http://www.debvanbanaan.nl/

08 januari 2010 - Nieuws -

"CDA zit achter bananen

Het worden voor de gemeente moeilijke tijden. Wij zien aankomen dat veel partijen meer ambitie dan geld hebben, extra inkomsten zullen willen krijgen, wat ten koste gaat van de burgers. Met de bananen waarschuwen we voor dat soort uitglijers: pas op voor de bananenschil!

Sinds begin november doken er op verschillende plekken in de stad bananen op. Veel mensen hebben zich afgevraagd wat deze bananen betekenden. Het zijn geen kunstwerken (zoals veel mensen dachten), ze komen ook niet van een bedrijf, maar zijn onderdeel van de verkiezingscampagne van het CDA. Ook de in de laatste fase op de bananen vermelde website, www.debvanbanaan.nl , hoort hierbij. De bananen waren trouwens erg populair, want op sommige plekken waren ze binnen een dag verdwenen, waarschijnlijk om ergens een huiskamer op te fleuren.

Waarom bananen?

Voor het CDA is de economische situatie de belangrijkste reden om hard op de rem te gaan staan. We zijn optimistisch over de kansen op herstel en tegelijkertijd realistisch over de offers die daarvoor moeten worden gebracht.

De komende begroting wordt de moeilijkste in jaren en dan worden we niet vrolijk van partijen die een begrotingstekort willen accepteren of het alleen maar hebben over wat ze willen uitgeven maar niet waar ze dat dan van willen betalen. Er zal stevig moeten worden bezuinigd.

Als je dat niet doet, dan kies je voor forse lastenverzwaringen voor de burgers en daar zijn wij niet voor. Wij staan voor een sober en solide financieel beleid, waarmee we de stad op een fatsoenlijke manier door deze moeilijke tijd heen helpen.

Geen verkiezingscadeautjes dus van het CDA, wel een duidelijke boodschap: er is geen geld en ook geen tijd meer om te dagdromen, we moeten nu zorgen dat we de boel op orde krijgen. Het CDA is beschikbaar om hier met beide benen op de grond naar te kijken en waarschuwt voor een al te zonnig uitgavenpatroon. Kijk uit voor de bananenschil!

Het CDA gebruikt de website www.debvanbanaan.nl verder als campagnesite en de banaan komt op verschillende manieren in de campagne van het CDA terug."

Einde citaat www.cdagroningen.nl