vrijdag 20 november 2009

WE BLIJVEN BEZIG

Zou er een wedstrijd gaande zijn tussen grafityspuiters en schoonspuiters? Het kan toevallig zijn, maar ik zie op het ogenblik elke week wel een natte spuitgast de creaties van een gekleurde spuitgast schoonmaken. De gast(en) die de bruggen inkleurt(en) zie je niet maar deze schoonmakers des te meer. Een dikke natte 'wolk' hing boven deze brug bij de Calvijnschool.

Je zou er wat achterdochtig van kunnen worden, want waarom moet dit steeds schoongemaakt worden? Het wordt toch steeds weer volgekalkt. Je hebt brandweerlieden die pyromaan zijn en politieagenten die een duik in de criminele wereld nemen. Zouden er ook schoonmakers zijn die zelf 's nachts de boel weer volspuiten met allerhande teksten? Of hebben we echt een originele gek en dwaas in de wijk die schrijft op muren en bruggen en..

4 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Wederom een bewijs voor de noodzaak van heerdwachten en brugwachters van de Zuidwending.

Anoniem zei

De hele nacht wachters onder de brug?

Kees Huizenga zei

Er kan ook gedacht worden aan digitale waakhonden (cameratoezicht) en uiteraard goede openbare verlichting van de bruggen.

Men kan tevens een appèl doen op personen, die regelmatig met hun hond(en) lopen.

Er is een verband met sociale samenhang in de buurt. Met buurt- en schoolconciërges, die goed samenwerken met heerdcomités.

Laat het duidelijk zijn: het gaat mij om betere veiligheid in de buurt! Tijdens een openbare wijkvergadering kan alles i.v.m. veiligheid aan de orde komen. Goede voorstellen zijn welkom.

Anoniem zei

Bestaat er een coating die een bdwelmende reactie geeft zodra je er met verf op spuit?

(René)