dinsdag 3 november 2009

HEEL DE BUURT WIJKAVOND IN INNERSDIJK

De thema's ouderenbeleid en kunst in de wijk stonden vanavond centraal tijdens een Heel de Buurt wijkavond in Innersdijk. Ik was iets later ingestroomd maar ik begreep dat er in subgroepjes is gepraat en gediscusseerd over het thema ouderen in de wijk. Volgens een paar mensen die ik sprak was dit zinvol en vruchtbaar geweest:" Er kwamen goede ideeën op tafel en die worden meegenomen voor verdere plannen en beleid."
Als 2e onderwerp kwam Pand49 in de spotlights, Ingrid Morrison van het Pand ging in vogelvlucht door het eerste jaar van het kunstenaarscentrum en ze legde het een en ander uit over wat er allemaal gebeurd en waar het pand voor staat. Na afloop gingen de meeste aanwezigen( Jan Seton, Stichting Stiel-mensen als Joyce van de Waal en Francis Nijdam, stadsdeelcoordinator Leo van Gent, Theo Smit, Menno Fritsma, Ruud van Erp van Vensterwijk Beijum en anderen) persoonlijk even poolshoogte nemen in Pand 49. Daar waren drankjes en hapjes en er was tijd voor informele gesprekken. Ik telde ongeveer 40 aanwezigen en dat is op een wijk van bijna 14000 inwoners toch teleurstellend. Op de linker foto ziet u Jan Seton met Kees Huizenga. Op de rechter foto ziet u een gedeelte van de aanwezigen in de zaal.

2 opmerkingen:

karin.p. zei

Als het maar vruchten afwerpt voor de ouderen :-) Frieda zet zich al jaren in voor deze groep fijn dat hun op deze avond speciaal de aandacht kregen.

Anoniem zei

Ingrid Morrison zegt:De hapjes waren bereid door de Beijumer kookgroep "Kleurrijk Koken" en Pand 49 wil hun hiervoor hartelijk bedanken. Ze waren overheerlijk!