vrijdag 6 november 2009

VERKEERSLES OVER DODEHOEKSPIEGEL OP DOEFMAT

Het zag er in eerste instantie een beetje gevaarlijk en onveilig uit. Wat een joekel van een vrachtwagen, en dat op een schoolplein. Maar dichterbij gekomen viel dat gevoel helemaal weg toen ik zag waar het hier om ging.
Een klas kinderen liep met een mijnheer de vrachtwagen in en op de vraag wat er ging gebeuren antwoordde de man: "Ze krijgen les over de dode hoekspiegel." Terwijl de deur zich sloot en er een soort van klaslokaal in de wagen zichtbaar was zag ik bij de dode hoek van de vrachtwagen een monitor met beeld staan. Dit kon niet missen, hier werd iets aan verkeersveiligheid gedaan. Het gebeurde allemaal op het schoolplein van basisschool de Doefmat.
Het is de gruwel van elke ouder die een kind alleen naar school of door de wijk laat fietsen. Je zoon of dochter zou maar eens een ongeluk krijgen, je moet er toch niet aan denken. We leven in een drukke samenleving, een samenleving die hoofdzakelijk om tijd en geld lijkt te draaien en het verkeer op de vaderlandse wegen is daar helemaal aan aangepast. Wat een drukte, wat een snelheid en wat een hachelijke verkeerssituaties soms. Ik kwam deze vrachtwagen dinsdagochtend toevallig tegen, even snel wat foto's en weer verder. (Over snelheid en haast gesproken) Het naadje van de kous weet ik er daarom niet van, maar dan is er altijd weer internet. Op You Tube staat een video van TV Noord, dezelfde gele vrachtwagen staat erop en er wordt uitgelegd wat de bedoeling is van de lesvrachtauto. De video geeft ook een inkijkje in de binnenkant van de vrachtwagen.

Geen opmerkingen: