maandag 23 november 2009

MAANDAGOCHTEND (7)

Op weg naar een afspraak kwam ik vanochtend de burgemeester van de Froukemaheerd tegen. Hij liet zijn hond uit. Misschien liet de hond hem wel uit. Als ik Germen Weessies tegen kom nemen we altijd even de laatste wijkroddels door, hoe staat het met de wijk en de hele 'politieke' heisa daar omheen? Hij is oud vakbondsman en bivakkeerde een blauwe maandag bij de bewonersclub. Maar daar is hij, zoals zovelen, op afgeknapt. Van politieke spelletjes en achterkamertjesgesmoezel houdt hij niet zo. Zoals zoveel capabele mensen in de wijk hield hij ook de eer aan zichzelf. "Het huft veur mie nie meer miejong," aldus Germen. Je moet op maandagochtend niet teveel energie in hopeloze dingen stoppen, maar het blijft jammer: wat in de wijk een verbindende schakel zou moeten zijn breekt af, verdeelt mensen in groepen en doet aan verdeel en heers.
Gelukkig heeft de burgemeester zijn hond nog. En bovenal zijn vrouw. Zie hem daar staan, een brok ervaring en een flinke dosis capaciteit. Hij ging naar huis. Lekker rustig. Aan de koffie.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

En zo gaat dat.
Ik zie ook dat mensen uitgespeeld worden door anderen met heel veel ego. Dat is niet goed voor ons allemaal. Zo gaat dat. We leven in een neppe wereld waar het voor waarachtige mensen lastig toeven kan zijn.

Frank zei

Mijnheer Weessies,
veel rust toegewenst. Ik las net dat ene Gienus Wanders bestuurslid is geworden van de BOB. U moet maar denken dat er een steekje los is bij mensen die daarbij gaan.

Kees Huizenga zei

@ Frank: de BOB is nog geen stichting.

Gienus Wanders wordt tot bestuurslid verkozen door de daartoe bevoegde AV. In maart 2010. Hij moet eerst nog een tijdje meelopen. Zie de website van de BOB bij "bestuur".

Gisteravond is binnen de BOB wel gesproken over de positie van Anna Riemersma, gegeven haar kandidatuur als raadslid namens de Stadspartij Groningen. Het zijn wederom de "dubbele petten". Kenmerkend voor een naar binnen gerichte bestuurscultuur.

g.wanders zei

P.S. Vandaag ben ik geaccepteerd als ondersteunend lid van de BOB.
Gienus Wanders
24 november, 2009 16:07

Uit deze P.S. worden bovenstaande conclusies getrokken. Deze zin kunt U als sluitzin vinden in een reactie van mij, onder anoniem maar wel met mijn naam eronder, op "de stelling van de week (3)" Voor mij worden door deze "conclusies" op slag vele uitingen richting BOB op dit Blog discutabel.
Ik zoek het zelf wel uit.
Ik ben 76 jaar en woon 2 jaar in Beijum en heb geen enkele intentie om bestuurslid te worden. Die tijd heb ik gehad.
Nou zijn m'n klompen alweer gebarsten en heb ik pijn onder de gordel.