dinsdag 10 november 2009

WEER ONGELUK OP DE EMINGAHEERD


Omstreeks tien voor half negen vanochtend heeft op de Emingaheerd, ter hoogte van basisschool de Heerdstee, wederom een aanrijding plaatsgevonden. Het was een kop-staartbotsing, vlak voor het zebrapad waar kinderen oversteken om naar school te gaan. Het kruispunt ter hoogte van de Heerdstee levert regelmatig hachelijke situaties op, automobilisten die nog net voor overstekende kinderen langsracen, auto's die de verkeerde rijinrichting inrijden, te hard rijden etc. het gebeurt hier regelmatig tijdens het spitskwartiertje van kwart over acht tot half negen 's ochtends. De directrice van de Heerdstee, mevrouw Kuipers, vroeg nadrukkelijk of hier even foto's van gemaakt konden worden, de school is in overleg met de gemeente Groningen om hier een veiliger verkeerssituatie te creëren. De politie en een ambulance waren na ongeveer een kwartier ter plaatse, er waren echter geen gewonden te betreuren.
Binnenkort op Beijumnieuws meer informatie over het overleg tussen de Heerdstee en de gemeente Groningen om de situatie op deze plek veiliger te maken.
Suggesties, tips, ervaringen m.b.t. dit kruispunt naar Beijumnieuws@online.nl

2 opmerkingen:

karin.p. zei

Hoop dat er snel actie wordt ondernomen al vrees ik dat er eerst echt gewonden moeten vallen :-(
Het stuk van de Bentismaheerd naar Innersdijk is ook ontzettend gevaarlijk dat het daar nog steeds goed gaat verbaasd me ook.

Alie zei

ik ben de motoragent tegen gekomen die vermoedelijk ook op weg was naar het ongeluk.. dit was om 20 voor 9, dus pas 20 minuten later.. Misschien was er al wel een auto ter plaatse, dat weet ik natuurlijk niet. Wel weet ik dat ik dit keer met de auto bijna niet erlangs kwam vanaf de Froukemaheerd de Emingaheerd op. Nu weet ik ook waardoor dit kwam.
Ik hoop dat het de Heerdstee lukt, al zou ik zo geen oplossing weten, er is daar geen ruimte voor meer opties volgens mij. Misschien hebben stedelijkbouwkundigen er meer kijk op.
Ik wens de Heerdstee veel succes. Want als het daar aangepakt wordt, wordt het hopelijk voor de Calvijnschool ook beter..