dinsdag 24 november 2009

NIEUWE RUITEN (EN EEN ROLLUIK)

De "aanslag" op Winkelcentrum Beijum ligt al weer een paar weken achter ons. Een echte aanslag was het natuurlijk niet maar twee molotovcocktails gooien is ook geen doorsneevandalisme.
De zaak heeft veel stof doen opwaaien, zo zelfs dat de burgemeester een noodverordening afkondigde. Hij wil zelfs zover gaan dat er een gebiedsverbod voor overlastplegers in de wijk ingesteld wordt. Zie het bericht hierover op 19 november. Dinsdagochtend werd een raam vervangen bij de drankenwinkel van Gall&Gall. Nee, weest gerust, er is niet weer een raam ingegooid. De schade van een paar weken geleden wordt nu nog hersteld.

Het ziet er ook niet uit, die houten beschermplaten voor/achter de ramen. Dat is iets voor oudjaarsavond, het past niet in het straatbeeld van half november. Het maakt dat er een beeld onstaat van een soort van vesting. Gewoon een winkel met ramen blijkt hier niet meer te kunnen, de vernielingen zijn frequent en structureel. De man op de foto vertelde dat er rolluiken voor de drankwinkel zullen worden aangebracht. De consequentie van het gedrag van een paar drank- en vernielzuchtigen. Mede dankzij hen wordt Plein West en Winkelcentrum Beijum in het bijzonder weer een beetje meer gepantserd.

Geen opmerkingen: