donderdag 26 november 2009

STELLING VAN DE WEEK (4)

Beijumnieuws drijft teveel op één persoon. Als de beheerder ervan zou stoppen, ziek worden of zou gaan verhuizen is het afgelopen. Daarmee zouden veel kijkers gedupeerd worden. Daarom ben ik van mening dat er een wijkinternetredactie moet komen om de beste en leukste site van Beijum langdurig in de lucht te houden!
Naschrift JF: Inzendster is bekend. Stoppen, ziek worden of verhuizen is wat mij betreft(hopelijk) niet im frage.

16 opmerkingen:

Karin.P. zei

Johan krijgt nu al steun van anderen, er zijn diverse mensen die hem wat toesturen foto's van een activiteit of gebeurtenis.
Mocht het Johan boven zijn hoofd groeien dan trekt hij wel aan de bel.
Dan is een internetredactie wel handig maar soms ook lastig zoals met nieuws moet je snel handelen.
Hoe fijn/leuk/handig is het er gebeurd om 18.00 iets en om 18.30/19.00 staat het al op beijumnieuws :-)
Ik ben wel voor een website met een NL domein ik heb Johan dat al gestuurd en mocht Johan dat willen doen en het nog groter willen gaan aanpakken werk ik graag mee aan de website zodat het DE nieuwsbron wordt voor BEIJUM.

Frank zei

Wat bedoel je Karin met dat het DE nieuwsbron van Beijum moet worden. Is dat het dan nog niet?

Kees Huizenga zei

De vraag is wat Johan Fehrmann wil.

Het is een goede zaak dat de heerdcomités en heerdcontactpersonen van Beijum een goede (digitale) verbinding hebben met Beijumnieuws.

Beijumnieuws verdient m.i. de fakkeltrofee 2010 van STIEL.
Deze website van Beijum is namelijk van onmisbaar belang voor de wijkopbouw, wijkintegratie en de multiculturele samenleving.

Soms geef ik aan Beijumnieuws tips door. Geheel spontaan.

Ik heb nog geen mening over de stelling.

Anna ven Dam zei

ik vind het leuk dat Johan dit doet en het niet een poitiek correcte site isen alles democratisch moet worden besloten en er een redactie is.

En zeker vind ik dat zijn inzet gewaardeerd mag worden!

Anoniem zei

Was er niet een andere sitebeheerder die het domein beijumnieuws.nl gekaapt heeft? Hoe zat dat ook nog maar.

Alie zei

Hahahahaha, ik dacht, neem even de proef op de som. Typ in www.beijumnieuws.nl en ik word rechtstreeks naar deze site gestuurd. Johan, hoe heb je dit gedaan? Het is top! Mensen, probeer dit ook eens en kijk of het klopt.

Karin.P. zei

IDD je komt dan op beijumnieuws coool Johan vertel eens.
En Frank deze site is zeker de beste nieuwsbron voor Beijum maar nog lang niet bij iedereen bekend helaas.
Als ik de site promoot zeg ik altijd je moet even op google bijeumniuws intypen dan vindt je het wel.
Als Johan het domein Beijumnieuws heeft kun je er makkelijker reclame voor maken te denken valt aan een leuke flyer bij bieb, AH en Aldi enzo. reclame in de wijkrant etc.
Zo wordt beijumnieuws nog groter :-)

g.wanders zei

Zo doorgaan want dat geeft een grote mate van vrijheid. De spontaniteit in zijn berichtgeving is de charme van dit weblog.Voor familie en vrienden elders in het land heb ik onder blogs op hyves =beijumnieuws= staan.Met google-view heb je dan een prachtcombinatie.

Frank zei

Een sympathieke reactie mijnheer Wanders. Hier moet Kees Huizenga het toch mee eens zijn? Een aspirant Bobfiguur die geniet van Beijumnieuws. Dat doen er vast meer maar daar zullen ze niet voor uitkomen. Wat zou het een groots gebaar zijn als ze in de wijkkrant aandacht zouden besteden aan de sensatie van Beijum, een heuse dagelijkse digitale krant. Nu zetten ze heel benepen op hun site dat het een uitputtende opsomming zou zijn om alle voor Beijum belanghebbende links te plaatsen. het komt over als een acceptabele smoes om geen aandacht aan Beijumnieuws te hoeven te besteden. Hiermee plaatsen ze zich buiten de werkelijkheid en zijn ze zeker niet overkoepelend. Op beijum.nl staat wel een link naar Beijumnieuws. Zo hoort het ook, je wil elkaar toch versterken of niet soms. De Bob heeft daar geen boodschap aan en ik vrees dat Huizenga op dat gebied gelijk heeft. Introvert en kokergedrag.

g.wanders zei

foutje in mijn epistel, google-view moet zijn google-streetview

Anoniem zei

Een website in de lucht houden. Alsof het om een radio- of teeveeprogramma gaat. D'r staat bij Johan een antenne op het dak en die zendt websites uit. FF uitleggen: internet werkt met computers die aan elkaar vast zitten. Met kabels.

Beter is: een website online houden.

Anoniem zei

De vorige reactie was van mij.

(René)

Kees Huizenga zei

Beijumnieuws staat vermeld op deze gemeentelijke website:

http://mijnwijk.groningen.nl/kies-uw-wijk/beijum

In de rechterkolom staan vijf websites van Beijumer heerden. Zijn er meer heerden met actieve websites?

Veel ambtenaren, raadsleden, journalisten van het DvhN, de Regiokrant Groningen, medewerkers van STIEL, de Stichting Buurtcentra in Beijum (BIB), etc. kijken regelmatig naar de berichten op Beijumnieuws.

Bronno Schut, de visboer van Beijum e.o. aan de vijver bij de Stoepemaheerd, maakt in zijn visautomobiel reclame voor Beijumnieuws. Door middel van een geprint A4-tje.

Zegt het voort...

Anoniem zei

Beijumnieuws is helemaal gekoppeld aan de persoon Johan Fehrman. Als anderen het gaan overnemen wordt het anders en minder.Het lijkt me de energiekste, creatiefste en enthousisaste Beijumer van het jaar. Wat een power!

Kees.K zei

Niet eens met de stelling. Ik vind beijumnieuws een leuke site en kijk elke dag wel even als ik tijd heb. Maar suggereren dat een 'wijkinternetredactie' het stokje wel over kan nemen lijkt me niet juist. Deze site is een uiting van Johan.F, waar hij goed in slaagt maar anderen zullen verzanden in politiek van een redactie. Dus Johan, niet ziek worden, niet doodgaan of je niet af laten sluiten van het stroomnet.

Alie zei

Waar helpen we Johan het meeste mee? Met lekker actief blijven in de wijk, met bezoeken van activiteiten, met meeleven, meedenken, en vooral, reclame maken. En wellicht voor de meer draagkrachtigen onder ons een bijdrage storten op het rekeningnummer. Het foto/videotoestel zal niet eeuwig meegaan..
Maar laten we de site vooral bij Johan laten, hij is er supergoed in en heeft een antenne voor nieuwtjes, en ook goede connecties met nieuwszoekers, je kunt immers maar op 1 plek tegelijk zijn.
En mocht Johan niet in staat zijn om de site in stand te houden is het nog vroeg genoeg om een oplossing te zoeken (hopelijk niet nodig!!). Wat mij betreft geen centrale beijumnieuws redactie!