woensdag 18 november 2009

ZE MAKEN EEN VEILIGER OVERSTEEK NAAR PLEIN OOST


Het was altijd een onoverzichtelijke en dus onveilige oversteek. Komend vanaf de westkant over de Emingaheerd, richting de Claremaheerd en Plein Oost moest je tot vandaag altijd midden in een gevaarlijke bocht oversteken. Dagelijks fietsen hier kinderen op weg naar de Bieb of Sporthal en het oversteken met naderende auto´s die je niet kon zien zag er altijd kwetsbaar en link uit.
Deze oranje mannen verplaatsen op het ogenblik de oude oversteek een paar meter naar ´beneden.´(vanaf de positie van de fotograaf gezien)De oversteek komt nu precies ter hoogte van de inrijmogelijkheid naar de parkeerplaats aan de Claremaheerd. Persoonlijk blijf ik het een complexe verkeersituatie vinden, de hele infrastructuur rond Plein Oost is erg verwarrend en vaag. De fietsers die hier altijd overstaken kwamen altijd op de stoep terecht, voor de videotheek en het Biljartcafé langs. Vanaf morgen rijden ze de parkeerplaats op. De oversteekbocht is dan weliswaar wat overzichtelijker geworden maar de parkeerplaats is ook vaak druk en chaotisch. Nergens staat dat je niet op de stoep mag fietsen of brommen, ´zwakke´ en ´sterke´ verkeersdeelnemers kriskrassen gewoon door elkaar heen. Voetpad is hier fietspad en omgekeerd. En parkeerplaats is ook weer voet- en fietspad.
Trouwens, ik zie her en der door de wijk oranje mannetjes aan het werk. In de stromende regen en met een gure wind doen ze wat ze moeten doen. Waardering voor dit oranje leger in de wijk is m.i. op z´n plaats!

Geen opmerkingen: