vrijdag 13 november 2009

SHANTI NIKET ORGANISEERT MEDITATIEDAG OP 22/11

Aan de Heratemaheerd nummer 24 staat al een jaar of tien een piepklein spiritueel centrumpje. Shanti Niket. Op de site http://www.shanti-niket.nl/  staat: Shanti Niket betekent “Huis van Liefde, Huis van innerlijke Vrede”. Het is een centrum voor therapie, bezinning en meditatie. Centrale visie: alles is met elkaar verbonden en de essentie van deze verbinding is Liefde. Deze visie krijgt vorm in diverse activiteiten.
We richten ons op vrouwen en mannen
· die zich door deze visie aangesproken voelen;
· die door wat voor omstandigheden dan ook uit balans zijn geraakt en klem zitten;
· die op zoek zijn naar een nieuw innerlijk evenwicht;
· die de diepe wens hebben de bron van Liefde en Vrede in zichzelf te zoeken en te ontsluiten;
· die het Leven ervaren als een onophoudelijk, intens en spiritueel leerproces.


Op 22 november organiseert Shanti Niket (foto rechts) een meditatieve dag. Er wordt die dag niet alleen aan de Heratemaheerd gemediteerd, ook wordt een plaats in Duitsland bezocht alwaar een dikke en beroemde boom op de mediteerders staat te wachten. Lees hiervoor onderstaande nieuwsbrief.
Hedendaagse meditaties en oude rituelen op krachtplaatsen: verzamelpunten van energie waar aarde en heelal elkaar raken en waar de eenheid en verbondenheid met het grote geheel ervaren en doorleefd kan worden. Een moment van verbinding en bevrijding als je je eigen beperkte bewustzijn ziet tegen de achtergrond van meer ruimteloze en tijdloze bewustzijnsniveaus. Respect voor en toewijding aan jezelf, je medemens, de aarde en de kosmos door een moment van bezinning, een dankgebed, een doorvoelde liefdesband.

's Ochtends starten we in Shanti Niket met een geleide en een actieve meditatie. Na de lunch rijden we naar Heede, net over de grens in Duitsland ter hoogte van het vestingplaatsje Bourtange. Daar staat een beroemde boom. Het is een eeuwenoude zomerlinde. Het bijzondere aan deze boom is zijn enorm dikke stam. Hij lijkt zo uit de oertijd te komen. Een cirkel van veldkeien rond de linde versterkt nog eens dit beeld. Daar doen we een oud ritueel. Hierna lopen we naar het katholieke nonnenklooster waarvan verteld wordt dat Maria hier zou zijn verschenen. Als je in de kloostertuin wandelt is de vrouwelijke energie er sterk voelbaar.
Zondag 22 november door Maria en Vasu.
Start om 10.00 in Shanti Niket. Afronding om 18.00 uur.
Kosten per dag: € 70,00 (incl. lunch).
Opgave: 0598-795241 of info@shanti-niket.nl  

Geen opmerkingen: