woensdag 11 november 2009

DE BEIJUMRIJDER (13) RIJDT DOOR DE EDZEMAHEERD

De Edzemaheerd is een van de kleinste heerden in Beijum, en misschien wel de allerkleinste. De Edzemaheerd ligt ingeklemd tussen de Beijumerweg en de Hiddemaheerd, vanaf het fietspad van de Beijumerweg kun je er alleen lopend of fietsend in. Een Beijumrijder in de auto en duurt hooguit 25 seconden en is daarom eigenlijk niet de moeite waard, dit is een van de redenen waarom de video per fiets is opgenomen.

Op de foto ziet u de fietsingang vanaf de Beijumerweg, fiets even mee door het woonerf Edzemaheerd. De muziek is dit keer van de Mama's & Papa's, ze zingen het nummer Californie Dreams. Dat slaat niet echt op Beijum en op de Edzemaheerd. Maar de eerste zin van het nummer roept wél associaties op met de herfstige sfeer die vanzelfsprekend ook hier heerst: All the leaves are brown

4 opmerkingen:

Anna zei

Misschien is verkiezing van de "Heerd van het jaar" een idee om alle bewoners te activeren om hun heerd nog mooier te maken.

Maar dan ook letten op inzet, creativiteit, situatie voor en na.

En natuurlijk ondersteunt de gemeente dat dan.


Wie reageert?

Anna zei

Ik bedoel, in het dorp waar ik woonde hadden we in het voorjaar een grote straatversiering.

Dan waren de mensen met elkaar bezig om leuke dingen te maken voor die dagen.

En dan werd dat natuurlijk gekeurd enzo, maar daar ging het niet om. Kinderen vinden het leuk om alles te versieren, iedereen wordt er vrolijk van, en je leert elkaar kennen, want samen bedenk je een thema voor de straat en werk je het verder uit.

Nou ja, het is een idee.

Anna zei

UPDATE NIEUWS!!!

Ambulances, politiewagens, brandweer uitgerukt voor vergeten pan op vuur in Boelemaheerd.....niet veel aan de hand gelukkig.

Alie zei

Ik woonde vroeger in een klein dorpje waar bijna niks gebeurde. Maar in een naburig dorp was iedereen jaar een lichtweek. Dat is pas leuk en gezellig.
Ieder jaar een thema en aan de hand daarvan in elke straat iets anders wat daarbij past.
Om zoiets te doen in Beijum lijkt me geweldig. Maar hoe zet je zoiets op? Mij niet gezien.
Wil wel meedenken en doen in mn eigen heerd.