zaterdag 21 november 2009

SPULLETJESMARKT IN DE BRON


Bij Winkelcentrum Beijum wordt gefoldert en er hangen kriskras aankondigingen door de wijk verspreid. En voor basisschool de Heerdstee hangt een groot spanbord: Een spetterende spulletjesmarkt in de Bron, achter de school aan de Bentismaheerd nummer 1.

De spulletjesmarkt komt levendig, gezellig en opgewekt over, je merkt aan alles: hier zetten mensen zich in voor het goede doel.
De gehele opbrengst gaat naar 3 goede doelen: Stichting People2People, Stichting Obra en de stichting Both Sides (K)now. Het project van de People2People, (waarin de Beijumer Henk Rutgers actief is) bestaat uit ondersteuning van een school voor speciaal onderwijs voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Polen. De stichting zamelt schoolmeubilair in samen met 2 basisscholen uit Beijum en zamelt geld in voor schoolspullen zoals krijt, potloden enz. Stichting Obra (opgericht door de Beijumse Jacqueline Gomashi en haar partner) steunt een sanitair project in Togo. De Stichting Both Sides (K)now is een project van het Maartenscollege waar onze wijkgenoot Koos Meisner docent is. De leerlingen zamelen geld in om kinderen in een sloppenwijk in Manilla te ondersteunen die naar school willen maar dat zelf niet kunnen betalen.

Ga nog even kijken en vindt misschien net dat ene dingetje waar u al jaren naar op zoek bent. Voor een habbekrats. Tot 16.00 uur kunt u er terecht.

Geen opmerkingen: