donderdag 5 november 2009

NIEUW WEGDEK VOOR DE WIBENAHEERD

De herfst is volop bezig om helemaal herfst te zijn en de regen valt met bakken uit de hemel.
Het liefst ga je met dit weer zo kort mogelijk naar buiten, even met de auto naar de winkel of met dikke jas aan en plu boven het hoofd naar school om kinderen te halen of te brengen. Even de bui afwachten voor een droge moment om snel een boodschap te doen. Maar de buitenwerkzaamheden moeten natuurlijk gewoon doorgaan, de post moet besteld worden zolang nog niet alles digitaal wordt verzonden, en de vuilnis moet ook worden opgehaald.

Het bekende 'petje af' geldt deze dagen ook voor straatleggers. Ik weet niet waar ze allemaal in de wijk bezig zijn, een stuk Froukemaheerd is net klaar, maar het moet toch afzien zijn. Elke ochtend vroeg uit de veren om vierkante meters nieuw wegdek te leggen. Weer of geen weer. Ga er maar eens aanstaan. Bikkels zijn het.

De Wibenaheerd wordt deze dagen onder handen genomen, in de regen wordt hier steen voor steen een nieuw wegdek gelegd. Vanaf het Gezondheidcentrum wordt hier al voor gewaarschuwd, pas op je kunt de normale ingang van de Wibenaheerd niet inrijden, ga via de Froukemaheerd. Nou ja, Froukemaheerd? Ik lees toch echt Frouckemaheerd op het bord linksboven. Ik maak in de haast ook wel eens een fout, maar ik bevind me zo te zien in goed gezelschap. Van medewerkers van de gemeente Groningen nog wel. Het klinkt wel sjiek, (is dit goed geschreven?)Frouckemaheerd.

Geen opmerkingen: