dinsdag 10 november 2009

WEER AANRIJDING OP DE EMMINGAHEERD (2;VIDEO)

Het ongeluk op de Emingaheerd was hét gesprek van de dag op de Heerdstee. Het liep weer redelijk af, beter gezegd het had veel erger gekund. Maar, het zal maar eens een keer goed mis gaan en er zal maar eens een kind op deze plek dodelijk verongelukken, de rapen zullen dan gaar zijn. De verkeerssituatie rond de school is verre van ideaal. Op deze archieffoto die in september is genomen kunt u de drukte goed zien. Vanaf de ringweg(Emingaheerd) tracht een automobilist de Bentismaheerd in te rijden, tegen de rijrichting in. Dit gebeurd hier regelmatig ook al staat de politie wel eens te posten. Op de video ziet en hoort u behalve ongeruste ouders ook adjunctdirecteur Inge Kuipers Munneke zich uitlaten over de situatie. Zoals gezegd, de school heeft overleg met de gemeente Groningen om de verkeerssituatie te verbeteren. Het kan zijn dat het ongeluk van vanochtend dit proces gaat versnellen, is het toch nog ergens goed voor geweest. Bekijk de beelden van vanochtend, luister naar het gesprek met de directeur en met enkele ouders.

2 opmerkingen:

karin.p, zei

Gelukkig is de gemeente wakker geworden nu maar hopen voor de school en de ouders e.a omwonenden dat er goeie maatregelen komen.
Ik ben wel voor 30km zone en op de echt gevaarlijk stukken drempels

Marja zei

Dat er maatregelen moet komen, ben ik het helemaal mee eens.
Vaak zie ik situaties, waar het allemaal maar net goed gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hopen dat de gemeente hier wat mee gaat doen.