zondag 22 november 2009

KLEINE, AANTREKKELIJKE EN STABIELE WINKELS

Ik ben blij met de Aldi, de Lidl en met Albert Heijn in de wijk, deze grootgrutters zorgen voor diversiteit, goedkope producten, bedrijvigheid en werkgelegenheid. Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en ook niet meer uit de hoofden van mensen. Vooral boodschappen doen bij AH is een begrip. De Duitse prijsvechters staan weer garant voor goedkope (basis)producten zodat er ook nog wat te kiezen en te concurreren valt.

Wat opvalt is dat een paar kleine winkels in Beijum zo goed het hoofd boven water houden.

De bakkerij van Meindertsma op Plein West is al jarenlang een stabiele factor op Plein West. En op Oost doet Karouline het al bijna een jaar boven verwachting.

Op de foto linksboven ziet u de bakkerij, met daarnaast het puin en de bouwafval van het naastgelegen pand. Zoals reeds eerder vermeldt zal dit een zonnebankbedrijf worden. Niet op de foto maar toch vermeldenswaard: de computerzaak op Plein West doet het ook al jaren goed en is een begrip in Beijum. En vergeet schoenen- en lederzaak Shoetime niet. Persoonlijk heb ik een zwak voor de kleinere middenstanders, het zal er mee te maken hebben dat vroeger in mijn geboortedorp de middenstand werd gedomineerd door alleen maar kleine winkels. Dat wat nog voor de tijd van de prijsvechters en andere grote supermarktketens. Vanaf het moment dat die opkwamen ging de ene winkel na de ander kopje onder. Het dorp waar ik nu al zo'n 15 jaar in woon, Beijum, heeft grote supermarkten maar ook kleine en stabiele winkels. Ik weet niet hoe de lezer het ervaart, maar het bepaalt mede het aangename dorpse karakter van de wijk. Zie ook:
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/11/24/241109_jeroen_boetiekjes.html

Geen opmerkingen: