zondag 8 november 2009

PARTICULIERE BORDEN IN HET STRAATBEELD

De burger wordt steeds mondiger naar het schijnt.Het liefst laten we ons niks meer voorschrijven maar nemen we het heft helemaal in eigen hand, De bemoeizuchtige overheid moet maar een toontje lager gaan zingen, we bepalen zelf de regels, geboden en verboden wel.(anderzijds wordt er steen en been geklaagd want de burger voelt zich door dezelfde overheid in de steek gelaten, het is nooit goed, maar dat terzijde) Nu is het niet zo dat de borden die u hier op de foto's ziet van een opstand van het volk getuigen. Ze komen vriendelijk en mild over. Het bord op de lantaarnpaal geeft een wens aan en heeft met veiligheid te maken.
Nee, er staat natuurlijk geen 80 maar 30 op. U treft het bord aan op de Froukemaheerd op de doorlopende weg naar de 1e Montessorischool. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat hier 50km/uur mag worden gereden en dat de Froukemaheerd geen status van woonerf heeft. Er moet hier toch een ouder wonen die met schrik kinderen op straat ziet spelen en tegelijkertijd de auto's voorbij ziet racen. Hup, waarschuwingsbord aan de paal. Het andere bord staat voor een bepaalde vorm van humor. Verboden voor koeien. De humor ontgaat me hier, maar de bewoners zullen vast een reden hebben om het bord tegen hun gevel te spijkeren.
Nog meer rare borden in de wijk? Beijumnieuws@online.nl
http://pzpixels.jalbum.net/Humor/slides/Verkeersbord%20koe%20gans.html

2 opmerkingen:

Alie zei

ik vind het ook wel grappig. Maar even voor de desbetreffende bewoner: het meenemen van verkeersborden is strafbaar, er staat een boete op. Hoe hoog die is geen idee, maar wellicht weet iemand anders het?

Ria zei

volgens mij betekent het bord niet "verboden voor koeien" maar "Pas op, Koeien" (op de weg)

geen idee of deze bewoner koeien in de omgeving heeft lopen :-)