donderdag 12 november 2009

DRUKTE BIJ GEZONDHEIDCENTRUM (MEX.GRIEPPRIK)

Het is vanaf 14 uur drukker dan normaal bij het Gezondheidcentrum. Tot 19 uur kun je je hier laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Er was geen parkeerplaats meer te krijgen en bij de oprit naar het Gezondheidcentrum stond het verkeer omstreeks half 5 vast.
Ik ben er nog steeds niet over uit of er nou sprake is van maatschappelijke paranoia, er een lobby van de farmaceutische industrie gaande is of dat alle ophef en maatregelen nou juist erg gerechtvaardigd zijn.
Het is ieders vrijheid zich in te laten enten en wat dat betreft zijn acties zoals vanmiddag bij het Gezondheidcentrum m.i. goed. Al is het maar voor de geestelijke geruststelling.
Want, wat heerst er nou meer, de Mexicaanse griep of de angst ervoor? Zit het niet tussen de oren? Feit is dat het sommigen in de bol is geslagen, dat is na de NOVA-uitzending van gisteravond wel duidelijk. Iemand beweerde daarin dat mensen die in de zorg werken en die zich niet willen laten inenten op staande voet ontslagen moeten worden. Het is het oud-hoofd voorlichting van het Nederlands Vaccin Instituut, Rudy Burgmeijer, die deze overspannen uitlatingen de media inslingerde. Een beetje heel erg dom, want als je de 70% van de zorgmedewerkers wil ontslaan die geen prik willen blijft er weinig over. Ik ben werkzaam in de zorg en het kan zijn dat ik nog doodziek wordt en spijt als haren op mijn hoofd krijg, maar de spuit gaat er bij mij niet in. Grunnigers zeggen: ieder z´n eigen. En zo is het, ik heb respect voor het besluit van anderen maar je kunt het inenten niet opleggen aan bevolkings- of beroepsgroepen.

3 opmerkingen:

Anna van Dam zei

En zo ist.
De angst verkoopt goed.

karin.p, zei

De mexicaanse griep is niet anders als een gewone griep zo hebben Sarah en ik ervaren en dan heb ik nog licht astma en gebruik Seretide een pompje.
Ik ben 3 dgn echt ziek geweest en daarna een week niet lekker maar toen kon ik wel het e.a weer doen.
Denk ook wel dat het verschil maakt waar je werkt in de zorg als je op de IC werkt of in de psychiatrie

Actiereactie zei

Natuurlijk is de Mexicaanse griep niet anders dan de gewone griep, hier is dan ook helemaal geen sprake van paniektoestanden, ieder jaar wordt een bepaalde groep (ouderen en andere risicogroepen) ingeënt, gisteren werden deze mensen, op basis van een oproep, ingeënt. Dergelijke toestanden heb je dus minimaal één keer per jaar en dit jaar een keer extra (of eigenlijk twee keer extra want tegen de Mexicaanse ben je twee entingen nodig).