vrijdag 27 november 2009

GAAN MET DIE BANAAN

Het verhaal, zeg maar de vraag, over de houten banaan aan het begin van het Heerdenpad, nabij de Korrewegbrug, blijft gezien de reacties de gemoederen nogal wat bezighouden. Zie ook het artikel over de banaan van afgelopen zondag de 22e november. En lees ook de reacties.

Een paar dagen geleden trof ik dit 45 km-wagentje naast de banaan(op de foto net niet zichtbaar) aan. Het zag er mysterieus en verdacht uit. Want, had en heeft dit wagentje iets met de banaan uit te staan? Waarom stond het karretje zo lang naast de banaan? (Tien meter afstand). Toen ik er langs fietste zag ik een tros bananen op de bestuurderstoel liggen. Wat was en is hier aan de hand? Zitten er schrijftalenten onder de lezers(essen)? Maak dan zelf uw verhaal en neem ons mee in uw fantasiewereld. Achter de fotograaf ligt de Korrewegbrug, en naast de brug stond een viskar. Links, niet zichtbaar op de foto, staat het Wessel Gansfortcollege, rechts de banaan... Wie komt daar aanfietsen?
Beijumnieuws@online.nl, of reageer hieronder.

11 opmerkingen:

Karin.P. zei

Ik heb nog een banaan ontdekt :-)))) ik hou het nog even voor me want wie weet is het wel een wedstrijd.
Afgelopen week heb ik het dvhn gemaild ook hun was het opgevallen maar wisten ook niet wat het was:

Hoi Karin,

Ja, we hebben er ook al meer gezien. Geen idee. Misschien ook maar eens een oproepje in de krant.

Maaike

Ik ben dus ergggggggg benieuwd :-)

Anoniem zei

Misschien een voorbode van wat komen gaat als de beweging van Geert W. aan de macht komt; Nederland een 'Bananenmonarchie'?

Hajé Bussink

Anoniem zei

Zal mooi zijn als GEERT W aan bewint kwam is er dan is er wel opruiming

Atsje zei

ja, ik heb ook nog een baan gezien :)

Alie zei

de bestuurder van de minicar stelde zich verdekt op. Hij moest voorzichtig te werk gaan, want het was deze keer serious buisness. Mensen door de hele stad waren verward door de verschijning van de levensgrote bananen. De man was zichtbaar tevreden over de angst die hij gezaaid had over bananenrepubliek, andere partijen aan de macht en andere wilde(rs) ideeen. Van de beheerder van de viskar had de man begrepen dat zijn klanten inmiddels uit angst voor aanslagen wegbleven. De visboer stond op het punt een andere standplaats te kiezen. De minicareigenaar was in zijn nopjes met wat hij bereikt had.
Een eigen plaats. Helemaal de goede plek. Geen andere middenstanders in de buurt, een groot gebouw vol puberende afnemers, prima wegwijzers naar zijn droom, zijn leven, zijn doel: een eigen bananenkraam. Daar komt de eerste klant al aanfietsen!!

Anoniem zei

Er zit een zendertje verstopt in de banaan..

Anoniem zei

De banaan verwijst naar een tentoonstelling over platenhoezen in het grafisch museum in Groningen. De banaan staat afgebeeld op een hoes die door Andy Warhol is gemaakt.

Alie zei

mysterie opgelost, maar fantaseren is leuker!!

Anoniem zei

De banaan is weg. Alleen het stokje staat er nog.

(René)

Sjaak zei

Nou ik heb het grafisch museum gemaild en die weten er niets van.
Lijkt me dus geen actie van hen. Banaan heeft idd wel iets weg van de warhole banaan.

Unknown zei

Beste Beijumers,

Bananen in Groningen.
Het houdt nog niet op!

Op www.debvanbanaan.nl meer!