zaterdag 7 november 2009

JONGENS HADDEN WAPENS AAN DE STOEPEMAHEERD

GRONINGEN - Aan de Stoepemaheerd zijn donderdagavond twee jongens van 16 en 14 jaar aangehouden omdat ze wapens bij zich hadden. Agenten ontdekten tijdens een actie tegen overlast in het winkelcentrum van Beijum dat de oudste een ploertendoder bij zich had en de jongste een vlindermes.
Beide jongens zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. De wapens zijn in beslag genomen.
Verder werden nog twee jongens bekeurd, omdat ze zonder rijbewijs op een brommer reden. Eén van de brommers is in beslag genomen.
Bron: http://www.oogtv.nl/

4 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Heel goed werk van de politie. Hulde!

De winkelpleinen van Beijum-West moeten aan de voor- en achterkant beter verlicht worden. Permanent cameratoezicht lijkt me zeer wenselijk toe. Ook bij de pinautomaten van de ING en de SNS-Bank. Nader overleg met de ondernemers en huurders van Beijum-West is een goede zaak.

Idem dito op Plein Oost. Daar klagen de bewoners eveneens over te weinig openbare verlichting.

Iets voor het door mij bepleite Veiligheidsberaad van Beijum?

Met name op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond vind ik het op WC Beijum-West erg luguber en bedreigend.

karin.p, zei

Ik ben wel voor een veiligheidsraad in beijum, buurtbewoners uit verschillende delen van Beijum met politie die 1x per maand of 1x per 2 maand bij elkaar komen om over de veiligheid te spreken in Beijum.

Er mag van mij wel wat meer blauw de komende tijd hier in beijum zodat de rust weer een beetje terug keert.
En dan op west de aanpak van de jongeren en op oost weer een paar keer een brommer/scooter controle.

Kees Huizenga zei

@ Karin P.: van harte bedankt.

Ik hoorde zojuist op de Stoepemaheerd, achter Albert Heijn Meins, van aardige jongeren dat er vanaf het laatste incident bij Gall & Gall een "samenscholingsverbod" is. Op last van uiteraard de burgemeester van Groningen, die de openbare orde moet bewaken/handhaven.
Met andere woorden: dit samenscholingsverbod geldt met grote waarschijnlijkheid reeds vanaf vrijdag 23 oktober 2009 (de dag na de tweede aanval op Beijum). Hierop wordt streng toezicht uitgeoefend. Ook door agenten in burgerkleding. Een uitstekende zaak.

Vanavond was het op de Stoepemaheerd erg rustig, hoewel de lantaarnverlichting zeer slecht is. Daar heeft Gerda Vorsteveld van de Atensheerd deze week volledig terecht op gewezen. De lampen kunnen veel feller en er kunnen meer lantaarnpalen komen. Hoger en forser.

De jongeren zeiden eveneens tegen mij dat het Trefpunt, het jongerencentrum aan de Beijumerweg, op de zaterdagavond gesloten is. Om over na te denken...

karin.p. zei

Ow dat is idd triest dat het Trefpunt dicht is er moet vooral in het weekend vrijdag en zaterdagavond wel wat te doen zijn voor de groep 12+
Laten we hopen dat de ogen goed geopend zijn nu en dat ze er goed mee aan de slag gaan.