maandag 9 november 2009

STAGIAIRES DIERENVERZORGING BIJ HOOGENBERG

Er zijn veel dingen die een mens niet weet. Dat maakt het leven aangenaam, stel dat er niks meer valt te ontdekken, dat zou toch een bron van saaiheid zijn. Ik weet niet of de lezer het weet maar er blijkt een opleiding te zijn die ´dierverzorging´ heet. Die kun je volgen bij AOC Terra in Groningen maar bijvoorbeeld ook schriftelijk bij de LOI. Op http://www.loi.nl/ lees je bijvoorbeeld: Vind je dieren leuk? En zou je er het liefste de hele dag voor zorgen? Dan is een functie als medewerker Dierenverzorging precies wat je zoekt. Een baan die uiteraard een flinke dosis dierenliefde vereist, maar vooral vakkennis en praktische vaardigheden. Die kennis en vaardigheden doe je op tijdens de MBO-opleiding Vakbekwaam medewerker dierverzorging. Uit het lesmateriaal, van je ervaren docenten, op de praktijkdagen en – vooral – tijdens je beroepspraktijkvorming bij een dierenzorginstelling.

De beide meiden op de foto trof ik in dierenspeciaalzaak Hoogenberg in Winkelcentrum Beijum. Ze vertelden dat ze in de winkel stage lopen in het kader van de opleiding tot dierverzorgende. Ik heb hun namen op een briefje geschreven maar ben die helaas verloren. Behalve deze twee meiden lopen er nog twee stage. Dierverzorgers in opleiding. Wat klinkt dat aardig vindt u niet? Dierenliefde combineren met vakkennis en praktische vaardigheden.
Intussen wordt de baas zelf een dagje ouder en hij lijkt iets minder vaak in de winkel te komen. Een keer per week heeft hij een opadag, zijn dochter en vrouw nemen dan de honeurs waar. Ook de stagiares nemen hem vanzelfsprekend veel werk uit handen, een van de redenen wat maakt dat hij veel tijd heeft voor andere dingen. De planten uit zijn winkel verzorgen bijvoorbeeld, zie foto. Hij deed dit zo hardhandig dat de vraag bij me opkwam of er wellicht ook een opleiding tot plantenverzorger bestaat. Vanochtend vertrouwde baas André me toe dat er vanaf komende donderdag een maand lang een expositie in zijn winkel te bewonderen valt. Een expositie die ongetwijfeld met dieren te maken heeft. Komt dat zien, een winkel die als stageplek dient en ook nog eens expositieruimte is.

Geen opmerkingen: