dinsdag 2 november 2010

HERFSTBLADEREN KUNNEN GLADHEID VEROORZAKEN

De foto is een beetje wazig, en dat komt eigenlijk wel goed uit. De helm maakt het helemaal onherkenbaar. Vanochtend omstreeks half negen gleed deze bromfietser onderuit, zie foto. Het is niet voor niks dat herfstbladeren worden opgeruimd, ze kunnen een spekgladde ondergrond creƫren. Zo ook hier, onder de loopbrug bij de Zuidwending, ter hoogte van de Froukemaheerd. Ondergetekende heeft z'n camera altijd paraat in de wijk, maar hier stond ik in dubio. Hoezo fotograferen? Kon ik niet beter de helpende hand bieden? Maar ik zag de onfortuinlijke bromfietser overeind krabbelen en de vraag of het ging beantwoordde hij bevestigend. Knippen dus. Normaal gesproken vraag ik even of een foto gepubliceert mag worden, en vooral in kwetsbare situaties. Maar dat lijkt me bij deze onbekende weggebruiker niet nodig. Het liep gelukkig allemaal goed af. En en passant kan bij deze even verkeersinformatie voor de normaal gesproken groenste wijk van de stad worden doorgegeven: op bepaalde plekken in de wijk kan door opgestapelde herfstbladeren plaatselijk gladheid worden veroorzaakt.

4 opmerkingen:

Dineke zei

De nieuwe fietspaden in het groene hart zijn ook allemaal spekglad, dat owrdt wat als het gaat vriezen. Zouden ze daar nog iets aan doen, een soort van anti-slip laag ofzo?

Alie zei

gisteren zag ik voor mn ogen ook een meisje met snorscooter onderuit gaan, overigens op een plek waar geen bladeren lagen (uitrit Menkemaheerd naar Emingaheerd). Haar mankeerde niks gelukkig, nadeel van snorscooters: je hebt geen helm op, de kans op hoofdletsel is heel groot.
Heb haar maar even gevraagd of alles goed was. Ja, gelukkig wel, scooter en telefoon ook nog heel..
Sterkte iedereen met de gladheid, nu en straks tijdens de vriesperiode..

Anoniem zei

Waar de opgevoerde grasmaaiers thuishoren: het gras... lijkt wel alsof diegene met het luidste en meest irritante geluid de koning van de buurt is (niet eens de snelheid)... respect zullen die lui van mij iig nooit krijgen.

Anoniem zei

Rechtsboven op de foto zijn de 'hulptroepen' al te zien, veegwagen van de gemeente.