dinsdag 4 oktober 2011

UIT DE OUDE DOOS (88)

Deze foto lag ook nog in de oude doos, de familie De Boer die ergens halverwege de jaren negentig poseerde voor hun toenmalige (kap)salon. Beijumers die hier langer wonen weten het nog wel, voor de bouw van Winkelcentrum Beijum zat salon de Boer recht tegenover de cafetaria, wat nu de achterkant van AH is. Aan de andere kant grensde de kapperszaak aan de winkel van visboer Wagena. Je kunt ook zeggen: de oude zaak stond waar nu de ingang van het Winkelcentrum, vanaf het marktplein bekeken, is.
Salon Gerrie de Boer is nu al weer tien jaar gehuisvest in het pand waar eerst slagerij Holtof zat, en nadien de retourplaza van de oude AH. U weet waarschijnlijk nog wel dat de oude AH in het pand zat waar nu de Lidl is. En de jongeman die voor hem, Gerrie de Boer, op de foto staat is nu al zo groot dat ie een dag in de week meehelpt in de winkel op Plein West.
Zo te zien, zie foto, had dé kapper van Beijum 16 jaar geleden beduidend meer haar op z'n hoofd dan nu het geval is. Hoeveel Beijumer hoofden zal hij al die jaren hebben gekortwiekt? Volgens een eigen groffe berekening zo'n 45000. En elke werkdag goed gehumeurd naar Beijum rijden. Al 20 jaar lang. Een prestatie van formaat, als je het mij vraagt. En dat zal nog wel even zo door gaan.
Ik mag mevrouw de Boer hierin natuurlijk niet vergeten, zij heeft ongetwijfeld ook duizenden Beijumers kortere haren bezorgd in de loop der jaren. Afsluitend vraag ik me af of ze elkaars haren ook al die jaren geknipt hebben. Maar je moet ook niet alles willen weten.

Geen opmerkingen: