zondag 16 maart 2014

EEN BUSHOKJE AAN BARRELS

Anne Kuik van het CDA blijft er mooi maar lachen, maar erg veel plezierige gevoelens zal dit beeld waarschijnlijk niet bij haar oproepen.
De abri bij de bussluis naast Winkelcentrum Beijum is gedeeltelijk aan diggels geslagen of geschopt. Foto is vanmiddag om 14.15 uur gemaakt. De agressie was vast niet tegen de CDA-politica of tegen de partij die ze vertegenwoordigd gericht, anders was de afbeelding waar ze pontificaal opstaat wel tegen de vlakte gegaan. Anne Kuik voelt zich Thuis in Stad. Zie affiche. Zal ze blij zijn met deze ongevraagde reclame?

Het is maar de vraag of de dader zich wel thuis voelt in Beijum.

Update 21:00 uur; zéér attente en ter zake doende reacties van lezers! Waarvoor dank. Zie reacties onder dit bericht. Ten tijde van het nemen van de foto spraken omstanders hun afschuw uit over de vernieling. Ondergetekende plaatste de kapotte abri automatisch binnen het kader van vandalisme. Ten onrechte, blijkt achteraf. Als een buschauffeur verantwoordelijk is voor de 'aanrijding' dan was het ook wel even netjes geweest om de schade op te ruimen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was een bus die het hokje aan diggelen reed.

Johan Fehrmann zei

@Anoniem.Interessant.Kun je beschrijven hoe het kan dat de bus wel het rechter gedeelte kapot reed, en de rest intact hield?

Anoniem zei

De bus klapt dan met de spiegel tegen de eerste uitstekende stang van het hokje.

lisa zei

Het was inderdaad een bus. Ik stond er te wachten en kon net op tijd wegspringen. Geen vandalisme dus!

Anoniem zei

Lisa...ik heb je idd zien wegspringen, en zag het gebeuren. Frappant detail...Sinds het lijn 4 is geworden wordt deze gereden door streekbusschauffeurs en gaat het vaker mis wanneer ze elkaar moeten passeren bij deze halte. De spiegel van de bus klapt dan tegen het hokje, of de bussen raken elkaar. Je moet er toch niet aan denken dat je al dat glas op je krijgt. Misschien een optie om de abri iets naar achteren te plaatsen? Dit voorval gebeurde zaterdag vroeg in de avond en werd vanochtend pas opgeruimd door de milieudienst..

Willem Pauwelussen zei

Of even de arm naar buiten steken en de spiegel inklappen voordat je het bushokje langsrijdt.