vrijdag 14 augustus 2015

BLAUWALG IN KARDINGEPLAS? WE ZWEMMEN GEWOON DOOR...

Klik groter om waarschuwing te lezen én kinderen te zien zwemmen

"Schei uit man, je moet toch ergens dood aan gaan." De moeder met kinderen liet er geen misverstand over bestaan: wat een gezeik over de blauwalg, ik bepaal zelf wel wat gezond is voor mij en mijn kind of niet.

En dat dachten meer ouders met kinderen gistermiddag, ten tijde dat de foto's werden gemaakt. De gele waarschuwingsstickers ten spijt, zie foto boven, er zwommen tientallen kinderen (vaak met zwembandjes aan de armpjes) in de Kardingeplas.

Zullen de ouders die de waarschuwing in de wind slaan gelijk hebben? Je wordt tegenwoordig doodgegooid met weeralarm en blauwalg-meldingen, zie het blogbericht van eergisteren.

De eigenaar van het twee weken geleden geopende wakeboard-centrum in de Kardingeplas werd door de blogger gevraagd of hij ook minder klandizie heeft door de blauwalg. "Blauwalg? Die heb ik nog niet gezien. Nee hoor, ik heb er niet minder klanten door." Zie foto beneden.

Er arriveerde een moeder met drie kinderen. Zwembroekjes en zwempakjes aan. Wat te drinken mee, handdoeken, etc. Lekker een dagje Kardingeplas.

In hoeverre is een blauwalg-melding hier nog serieus te nemen?

Geen opmerkingen: