zondag 30 augustus 2015

COLLEGA'S ONTMASKEREN BEDROG...?

Door Willem Pauwelussen (ook de koptekst)

Het is misschien niet iets wat direct met Beijum te maken heeft.
Maar ik krijg elke week de folders van Gamma en Karwei (tegelijkertijd) in de bus, dus ik denk dat heel onze wijk daarmee wordt bediend.

Zie de middelste afbeelding....
Misschien is bekend dat beide bouwmarkten deel uitmaken van hetzelfde concern.
Op het journaal hebben we al te horen gekregen dat geen winkel meer zonder aanbiedingen kan om klanten te lokken.
Zo ook hier.
De middelste accuboormachine is dezelfde als het ding op de andere prent.
Het is heel merkwaardig.

Op de folder van de Gamma wordt ons voorgespiegeld dat het betreffende gereedschap is afgeprijsd van € 209,00 naar € 159,95.
Op de folder van Karwei is hetzelfde ding afgeprijsd van € 159 naar € 119,25.
Dat zou toch inhouden dat Karwei hun collega’s van de Gamma voor leugenaar zet!

Want de Gamma doet net alsof ze hebben afgeprijsd van een reguliere prijs naar een prijs die door Karwei als reguliere prijs wordt gehanteerd. Zelfs nog €0,95 minder!
Het doet me denken aan die winkels die je wel ziet waar het altijd uitverkoop is.

De les is: trap er niet in als je wordt voorgehouden dat iets is afgeprijsd.
Het kan maar zo wezen dat je de reguliere prijs betaald, denkt dat je korting scoort, maar je feitelijk wordt voorgelogen met een kunstmatig opgehoogde oorspronkelijke marktprijs.

Ze zeggen dat in liefde en oorlog alles is geoorloofd.
In handel blijkbaar ook.

5 opmerkingen:

Chris zei

Onjuiste vergelijking, het gaat hier niet om hetzelfde product. Gamma levert de accuboormachine met 2 accu's voor € 159,95. De Karwei levert dezelfde accuboormachine voor € 119,25 alleen dan zonder de tweede accu.

Kortom er is sprake van twee verschillende sets waarin dezelfde accuboormachine is opgenomen. De korting wordt aangegeven ten opzichte van de bruto adviesprijs van beide sets. Van bedrog is dus geen sprake.

DDD zei

Buiten dat, producten prijzen blijft natte vinger werk.

Willem Pauwelussen zei

Het zou kunnen. Dan zou de 2de accu (inclusief de dubbele schroefbit) € 40,70 kosten. Maar beide machines worden geleverd met koffer. Het zou inhouden dat er voor hetzelfde product verschillende koffers (met en zonder ruimte voor de 2de accu) geproduceerd zijn. Mij lijkt dat onwaarschijnlijk omdat dit de productiekosten verhoogt.
Maar inderdaad, het zou kunnen.
Helaas is het niet meer te controleren want de accuboor van de Karwei betrof een aanbieding op zaterdag de 29e en Johan heeft het verhaaltje zondag de 30e geplaatst.

Chris zei

Er is wel degelijk sprake van twee afzonderlijke producten. Bosch heeft twee verschillende sets in het assortiment, met respectievelijk een dan wel twee accu's in de koffer. Dat is overigens een heel gangbare praktijk.

Prijsverschil van circa € 40,- is ook gebruikelijk voor een extra accu.

Alle waar naar z'n geld dus. Wat niet wegneemt dat het ergens anders nog wel goedkoper kan. Zo voordelig zijn Gamma respectievelijk Karwei in de regel niet.

Willem Pauwelussen zei

Chris, ik ben bij Karwei geweest vanochtend en je hebt helemaal gelijk. Helaas had ik nogal wat te doen in de stad, zodat ik pas in de namiddag thuis was. Ik heb toen meteen er iets over geschreven, en even na vieren naar Johan opgestuurd. Die zegde me vanochtend toe dat hij het vandaag nog zou plaatsen maar misschien was het vanaf 4 uur te kort dag om vandaag nog in te programmeren.