woensdag 12 augustus 2015

TWEEDE DAG SPIJKER EN SPELWEEK TREFPUNT BEIJUM
Van Facebook-pagina Jansje de Jong
De tweede dag van de spijker en spelweek Beijum bij het Trefpunt verliep naar horen zeggen prima. Lezeres Jansje stuurde bovenstaande foto's op. De onderste foto verraad een uitstapje naar een locatie buiten de wijk.
Waar het is weet de blogger nog niet, wordt later vermeld.

Update 22:19 uur, vanuit het Trefpunt werd onderstaande verslag over dag twee opgestuurd.

Vandaag zijn alle kinderen op excursie geweest. De kinderen van 4-5 jaar zijn naar de geitenboerderij in Lewenborg geweest. De kinderen werden vervoerd door busjes van het Rode Kruis. Bij de geitenboerderij konden de kinderen lekker spelen en niet te vergeten de geitjes voeren.

De kinderen van 6-8 jaar zijn naar de Beestenborg in Ulgersmaborg geweest, zij werder door een bus van Arriva Touring opgehaald, er was door de mensen van de Beestenborg een leuk programma voor de kinderen georganiseerd.

De kinderen van 9+ zijn op de fiets naar de boerderij van de fam. Groendijk in Zuidwolde geweest en hebben daar het educatieprogramma "Beleef de koe" gehad. Na de excursie hebben de kinderen genoten van de warme maaltijd (macaroni) welke werd afgesloten met een lekker ijsje dat werd aangeboden door de stadsdeelco√∂rdinator, 's middags hebben de kinderen het vrije programma gevolgd met allerlei workshops en natuurlijk timmeren aan de hutten met het geweldige hout dat gistermiddag werd geschonken door Top Milieu Service uit Noordhorn en Hoveniersbedrijf Uuldriks uit Groningen. 

Om 16 uur zijn alle kinderen weer tevreden naar huisgegaan om uit te rusten voor morgen, de laatste dag van de 10e aflevering van de Spijker en Spelweek.

Geen opmerkingen: