donderdag 20 augustus 2015

NOG DRIE DAGEN TOT HET SOCIALE LONG-FEESTJE


Wat een gedoe kan het zijn als je een lekke band hebt. Normaal gesproken kun je die van dinsdag tot en met zaterdag bij een der vestigingen van Cycle-Shop (Beijum én Lewenborg, bij de winkelcentra) laten plakken. Maar het is ook wel zo handig (en goedkoop) als je het kunstje zelf beheerst. Of stel dat het zondag is en je wil nog ergens met de fiets heen?

Maar dan moet je wel weten hoe je dat moet doen. De blogger kan zijn eigen voorband nog wel lappen, maar het gekloot met een lekke achterband, kettingkast etc. gaat hem wat minder af.

Aanstaande zondag kunnen we tijdens het Sociale Long-feestje in de leer bij de twintig jarige Linda. Zie foto. Abusievelijk vermeldde ondergetekende eergisteren dat ze de enige vrouwelijke fietsenmaker van Noord Nederland is. Linda: "Klopt niet, in Haren zit er nog een, ook bij de Cycle Shop."

Hoe ben je er zo toe gekomen om fietsenmaker te worden?
"Ik ben als het ware  in de fietsenwinkel in Beijum opgegroeid en zag daar hoe vakkundig mijn vader Albert de fietsen repareerde. Drie jaar geleden ben ik naar de opleiding voor fietsenmaker gegaan, na twee jaar wat ik klaar en sinds een jaar repareer ik fietsen in de werkplaats."
Je hebt in Beijum gewoond?
Ja, ik heb jaren in de Jensemaheerd gewoond en kwam bijna dagelijks in de winkel.
Wat is er leuk aan fietsen maken?
Ik vind het afwisselende mooi.

De bedoeling was in eerste instantie dat Linda zondag fietsen zou repareren bij het Pedalpark. Dit is veranderd, het feestje wordt hoofdzakelijk in en bij twee locaties gehouden. Kom met uw lekke fiets naar de Boerderijum of het Trefpunt en wie weet leert Linda u hoe jezelf een band kunt plakken.

Geen opmerkingen: