dinsdag 25 augustus 2015

UIT DE OUDE DOOS (253)

Het lijkt wel een filmscène, alleen het decor moet nog even bijgewerkt worden. Een oorlogsgebied? Schijn en fantasie kunnen bedriegen. De foto is ongeveer 35 jaar oud, de Froukemaheerd werd uit de klei gestampt.
Een bewoner uit deze zuidelijke woonheerd zond vier foto's die de komende tijd met onderbreking door andere historische foto's uit Beijum zullen worden gepubliceerd. De Oude Doos extra willen vullen? Weest welkom met inzendingen via Beijumnieuws@ziggo.nl
Nog even naar de foto, zien we links op de achtergrond het gebied wat we sinds een jaar of twintig het Kardingerpark noemen? Ongelovelijk wat er in drie decennia allemaal is veranderd. De grootste wijk van Groningen werd gebouwd, een Sportcentrum Kardinge, de Kardingebult, de voetbalvelden van Sportpark Kardinge (Koudinge)....
Wie zijn de mensen op de foto? De kinderen zullen nu tegen de veertig lopen, de vrouw (moeder?) waarschijnlijk zestig plus. Informatie naar genoemde mailadres.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het rijtje van 3 huizen is Froukemaheerd 183, 184, en 185. In het huis links woonde de familie Tomasoa (182). De mensen op de foto (mevr. van Dorssen en twee kinderen) woonden op 183.
De huizen zijn opgeleverd in november 1984,de foto zal winter of voorjaar '84 gemaakt zijn.
De twee rijen huizen zijn later in de bouw met elkaar verbonden door een muur en een doorgang naar de achtertuin.

Anoniem zei

aanvulling op mijn vorige bericht: later in de bouw werden ook de schuurtjes er nog bijgebouwd, dan lijkt het meer op de situatie zoals die nu is.