woensdag 19 augustus 2015

DE ZOMER IS TERUG (Kunstwerk en luchtballon)


De zomerse herfst is voorbij en we beleven weer prachtige zomerdagen. En avonden.
Ondergetekende fietste anderhalf uur geleden even via het fietspad dat tussen de Fultsema- en de Boelemaheerd in ligt richting Noorddijk.
Tegen Noorddijk aan staat een joekel van een kunstwerk. De zon scheen en de blogger ging er even met z'n rug tegen aan zitten, met zicht richting het westen. Richting het onzichtbare Beijum. Wat scheen de zon lekker. Alleen jammer, de brommende en zoemende muggen en vliegen om de kop heen.
Hé, daar kwam een luchtballon aangevaren. Zie bovenstste foto. Tijdens het fotograferen kwam er een geluid uit de ballon alsof er wat lucht geloosd moest worden, het duurde ongeveer vijf seconden.
Foto midden, het uitzicht dat de blogger had voordat hij het kunstwerk met ballon vastlegde.

Daar kwam een wolk voor de zon aanzetten. Zie foto beneden. We zien uitzicht, kunstwerk, wolk én ballon.
Wat een genot om in een wijk te wonen waar aan drie kanten platteland of dorp zit. In het noorden hebben we het rustieke Zuidwolde. In het zuiden het prachtige Kardingepark. In het oosten ook, maar daar wordt het ook Beijumer bos genoemd.
Beijumers, tel uw zegeningen. U woont in de mooiste wijk van Groningen.

2 opmerkingen:

DDD zei

Ik kom daar elke dag met de hond, in weer en wind.
Het blijft genieten. Voor mensen en voor de vele honden die daar lekker los mogen lopen en heerlijk spelen, rennen en zwemmen. Het mooiste stukje Beijum, het Beijumerbos :-)

Anoniem zei

Ik denk dat je het ontsnappen en verbranden van gas hoorde; heteluchtballonnen stijgen op en blijven in de lucht door het opwarmen van lucht door middel van het verstoken van gas uit meegevoerde gasflessen. Dus geen geluid van luchtlozing uit de ballon.