maandag 17 augustus 2015

MAANDAGOCHTEND (242)


Zuchtend en kreunend staan de kinderen in Beijum vandaag na zes weken vakantie te hebben gehad weer vroeg op om weer naar school te gaan. Terug in het stramien, in de structuur. Ritme en regelmaat.
De blogger weet niet hoe het er in andere gezinnen aan toe ging, maar in huize Beijumnieuws lukte het de aanwezige pubers niet om tijdens de vakantie voor twaalf uur 's middags uit bed te komen.

Het arme grut (niet echt, wat een verwennerij zo'n luie vakantie) heeft het vanmorgen en de komende dagen maar zwaar. Een soort van Cold Turkey zullen ze hebben, een soort van Jetlag-gevoel, laat op bed en vroeg weer op.

Ondergetekende is van de Knoalster generatie 'Nait soezen, eten wat de pot schaft en kop ter veur.'
Gewoon weer lekker aan de bak dames en heren kinderen en pubers. Weest blij, even de moralist uithangen, dat jullie in een land wonen waar goed onderwijs gegarandeerd is, dat kunnen niet alle leeftijdsgenootjes van jullie op aarde zeggen.

Nait soezen? Herfstweer in de zomer, de blogger kan er slecht tegen. Het huidige weertype vindt hij halverwege augustus maar niks. Zie bovenstaande foto, we zien een natte schoolplein bij basisschool de Expeditie. Daarachter zwiepen de bomen die langs de Zuidwending staan gevaarlijk heen en weer.

Trouwens, zal het de Beijumers bekend zijn dat deze hoge bomen langs ons Beijumer Knoal binnenkort tegen de vlakte gaan? Is het een slinkse manoeuvre van de gemeente Groningen, of is hier open kaart gespeeld met de bewoners van de wijk? Binnenkort meer hierover. Een tipje van de sluier alvast, de bewoners die langs de Zuidwending wonen zijn in het algemeen niet rouwig om de aanstaande bomenkap.

Iets anders wat, bij de vuilniscontainers voor Winkelcentrum Beijum is onlangs een extra papierbak neergezet. Zie foto, we zien eerst drie papierbakken op rij (waren er twee), daarna een glasbak en vijf meter verderop nog een glasbak.
De extra papierbak is bijgeplaatst omdat vooral in het weekend bulten papier en karton voor de volle containers lagen.
Foto is gistermiddag gemaakt. Wat zien we? Dat er genoeg ruimte in de papierbakken is maar dat er grote kartonnen dozen naast zijn gepleurd. Te beroerd om de dozen klein te maken en naar binnen te gooien?

Nee, de blogger moet net als de vandaag met moeite opstaande pubers ook nait soezen. Maar hij kan er slecht tegen als mensen niet een klein beetje moeite willen doen om hun leefomgeving (en die van anderen) fris en opgeruimd te houden.

De nieuwe week is weer begonnen, de eerste schoolweek van het seizoen 2015/2016. De seizoens-trein vertrekt vandaag aarzelend en met horten en stoten. Maar hoe snel gaat de tijd. De trein stoomt voor je er erg in hebt richting herfstvakantie en Kerstmis.

Een prettige week allemaal en ga lekker op tijd naar bed.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat doet me goed een foto van Obs de Expeditie te zien. Een mooi opsteker.
Heel veel succes voor alle scholen in Beojum

Anoniem zei

Hoeveel leerlingen heeft de Expeditie bij de start van het nieuwe schooljaar? Is er toekomst-perspectief, of had die school nooit gebouwd moeten worden gelet ook op de levensfase van de wijk? Wat vinden de wijkbewoners, de scholenkoepel O2G2 en de stadsbestuurders/wijkwethouder?

Anoniem zei

Het schoolgebouw is de mooiste van Beijum. Er is veel toekomstperspectief. De school heeft het basisarrangement. Er staan goede leerkrachten voor de klas. Dus ik zou zeggen: kinderen kom naar de Expeditie. Het gebouw had al 15 jaar geleden gebouwd moeten worden.

Anoniem zei

��������������