maandag 31 augustus 2015

MAANDAGOCHTEND (244)

Vanaf morgen zit de R weer acht maanden lang in de maand. Welkom bij deze nu écht laatste 'Maandagochtend' van augustus 2015 (de blogger schreef vorige week abusievelijk dat het de laatste aflevering van augustus was).

Noorderzon is voorbij, de kinderen gaan weer naar school en morgen begint september. Het is niet anders, de zomer gaat langzamerhand over in de herfst.
Dat is bijvoorbeeld te zien langs het Heerdenpad, daar waar de kastanjebomen steeds zwaarder wegende kastanjes aan de takken dragen. Sommige bomen langs de Beijumerweg kleuren ook al vast langzaam aan van groen naar bruin, zie afbeelding boven. Ach, kom op mensen, we hebben een prachtige zomer gehad, en de herfst heeft ook zijn charme en schoonheid.

 Vorige 'Maandagochtend' berichtte Beijumnieuws over containers die bij Centraal Wonen-project Bentismaheerd staan opgesteld. Wat was en is daar de bedoeling? Gistermiddag; "Er wordt groot onderhoud aan onze woonhuizen gedaan." Tja, groot onderhoud, dat zal een keer nodig zijn na 33 jaar.  Zie foto links.

Ter zijde, en even van de hak op de tak gaande, de opmerkingen in dezelfde 'Maandagochtend' over TBS-ers die in de BW aan de Onnemaheerd geplaatst gaan worden, krijgt vandaag een vervolg. Let op de verdere berichtgeving op deze laatste dag van augustus. Terzijde in het kwadraat, wat een wonderlijke parallelprocessen binnen een angstige, paniekerige en bijkans paranoïde reagerend psychiatrisch centrum Groningen. Cliënten angstig en weinig zelfvertrouwen, maar 'hogerop' binnen de organisatie evenzeer. Wonderlijk.

Iets anders, naar verwachting zullen bewoners van Beijum West en Zuid vandaag zware bonken te horen kunnen krijgen i.v.m. heiwerkzaamheden op de plek waar een eco-fietspad zal gaan komen, u weet wel, op de plek waar tot voor kort het Meedenpad-viaduct stond. Zie foto rechts, klik groter. Het verdrijvingsvlak tussen Beijum Zuid en Kardinge is voor even in ere hersteld, er is zelfs een tijdelijke vangrail geplaatst. Klik de foto groter, waarschijnlijk zal er eerst links voor een nieuw bruggenhoofd geheid gaan worden, op de plek waar het gele zand ligt.

Er staat nog steeds een bericht op de rol over de aanstaande bomenkap langs de Zuidwending. Zie onderstaande foto, ter hoogte van de Doornbosheerd genomen. Wat een joekels van een bomen. Maar zie daar links tegen de muur aan, we zien waarschijnlijk het momenteel meest herfstachtig gekleurde boompje in Beijum. Niks groen meer, alles geel. Eind augustus.

De laatste dag van augustus is ingegaan, langzamerhand denderen we meer en meer het seizoen 2015/2016 in. De meteorologische herfst begint morgen. Maar de nazomer die nog kan komen kan wel tot oktober duren. Momenteel, tegen half negen, onweert het tot nu toe lichtelijk. Gaat het nog knallen?

Een prettige en gezonde week toegewenst. Laat de herfst maar komen. Gezellige en inspirerende jaargetijde.


1 opmerking:

Anoniem zei

Worden de Centraal Wonen huizen nu meteen aardbevingsbestendig versterkt of krijgen de bewoners na de groot onderhoudsbeurt later nog te maken met overlast wegens noodzakelijke versterking door de gaswinning, ook onder Beijum?
Worden de 800 andere huizen van Patrimonium in Beijum binnenkort ook aangepakt wegens ouderdom en aardbevingen, of spelen er andere redenen om het kleine CW nu aan te pakken, en de grote rest van de huizen van de woonstichting nu nog aan haar lot over te laten? Er zijn huurders die al 33 jaar dezelfde keuken en dakramen hebben; zijn die nooit aan de beurt? De eigenaar vraagt tegenwoordig meer dan negenduizend euro per jaar voor huurhuizen in de wijk; dan mag renovatie en versterking ook wel pico bello uitgevoerd.