vrijdag 14 augustus 2015

LAATSTE DAGEN VAN MEEDENPAD-VIADUCT OVER RING OOST ZIJN GETELD

Vanaf de Pop Dijkemaweg gezien
De doorgang tussen het Kardingepark en Ulgersmaborg staat op het punt om definitief gesloopt te worden.
Het fietspad Meedenpad is al niet meer begaanbaar over de Beneluxweg (Ring Oost) Zie foto's, woensdagmiddag gemaakt.
Op Ring Groningen staat:

Van vrijdagavond 14 augustus 19.00 uur tot maandagochtend 17 augustus  06.00 uur is de Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid/De Hunze en Kardinge afgesloten. Dan wordt begonnen met de sloop van het fietsviaduct bij het Meedenpad.

Het wegdek over het viaduct is reeds gestript
Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Voor het bestemmingsverkeer geldt een aparte omleidingsroute via de busbaan tussen Kardinge en Beijum-Zuid.
Sloop Meedenpad

De sloop van het huidige fietsviaduct vindt voor een gedeelte vrijdag 's nachts plaats. Vervolgens vindt het grootste gedeelte van de werkzaamheden zoveel mogelijk in het weekend overdag plaats. Direct omwonenden krijgen hierover begin augustus per brief nadere informatie.  Na de sloop van het viaduct start de aannemer met de bouw van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad. Deze werkzaamheden duren tot eind 2015. Daarbij kan af en toe hinder voor het verkeer optreden. Een gedeelte van het nieuwe fietsecoduct (het dek) wordt in de buurt van Kardinge - naast de Oostelijke Ringweg - gebouwd net als het nieuwe fietsecoduct van de Stadsweg.
Omleidingsroute fietsers
Dag Meedenpad-viaduct
Tijdens de bouw van het nieuwe fietsecoduct dienen de fietsers de omleidingsroute via Kardinge of via Beijum-Zuid te nemen, afhankelijk van de bestemming.   
Nieuwe fietsecoducten

Het huidige Stadswegviaduct en het viaduct Meedenpad worden allebei vervangen en maken plaats voor modern vormgegeven fietsecoducten. Voor meer informatie zie ook elders op deze website http://www.ringgroningen.nl/oostelijke-ringweg/deelprojecten/groenstructuur-en-fietsecoducten

Het was de bedoeling dat de sloop van het Meedenpad-viaduct en de plaatsing van het nieuwe eco-duct ter hoogte van de Stadsweg gelijktijdig zou gebeuren. Zie de tweet van RingGroningen onderaan dit bericht. Maar er is een kink in de kabel gekomen, het nieuwe viaduct, dat bij kruispunt Kardinge wordt gebouwd is komend weekend nog niet klaar. Op Dvhn stond gisteren:

 Fietsers op de Stadsweg in Groningen kunnen voorlopig nog niet over het nieuwe fietsviaduct de oostelijke ringweg passeren. 
De geplande opening, maandag, is uitgesteld.Het nieuwe viaduct is bij Kardinge gebouwd (foto) en zou komend weekeinde naar zijn nieuwe plek –één kilometer verderop– worden gereden. Volgens de provincie is het viaduct nog niet helemaal klaar. De geplande afsluiting van de oostelijke ringweg gaat komend weekeinde wel door. Dat gebeurt vanwege de sloop van het fietsviaduct bij het Meedenpad, dat ook wordt vervangen.
Voor het plaatsen van het nieuwe fietsecoduct in de Stadsweg, er komt ook een oversteekplaats voor dieren bij, gaat de ringweg nu keer extra dicht. Volgens de provincie gebeurt dat in september of oktober. Bij de Stadsweg ligt een noodbrug voor fietsers.

(Zie nog eens de tijdelijke noodbrug ter hoogte van de Stadsweg bij Lewenborg)
Wat is de bedoeling van een nieuwe ecoduct? Kom er maar in, Willem Pauwelussen.
De nieuwe eco-(fiets)duct voor locatie Stadsweg is nog niet helemaal klaar
Onderstaande brief richting de bewoners en bedrijven rond Kardinge en Beijum Zuid werd opgestuurd door de communicatiemedewerkster van RingGroningen:


1 opmerking:

Henk Lankamp zei

Sloop is op webcam te zien:
http://www.bouwwebcam.nl/meedenpad/