dinsdag 11 augustus 2015

GEMEENTE GRONINGEN VERGEET HOUT VOOR TIMMERDORP BEIJUM


"Ik ben wel even klaar met de gemeente Groningen. Beloven ze de kinderen hout voor de spijker- en spelweek, komen ze hun afspraken niet na." 

Tientallen kinderen uit Beijum zijn vanochtend op het terrein van het Trefpunt begonnen aan een driedaagse vakantie-doe-weekje. Er wordt gezaagd, geverfd, getimmerd. Gezaagd en getimmerd? Er was toch geen hout? In allerijl is een bouwmarkt benaderd met de vraag of die de vakantieweek voor de Beijumer kids zou kunnen redden.

En dat is gelukt, zie foto helemaal onderaan.
Medewerkers van de spijker-en spelweek zijn niet te spreken over de nalatige houding van de gemeente, zie openingscitaat van dit bericht.

Maar er is ook een ander geluid te horen, een voorbijganger die vanaf de Beijumerweg het geknutsel van de kinderen gadesloeg:" Van subsidie wordt je maar lui en afhankelijk. Héél goed dat ze bij het Trefpunt creatief zijn geweest en zelf initiatief hebben genomen om een bouwmarkt te benaderen, dat is veel sterker en onafhankelijker."

De kinderen krijgen de heisa over de houtperikelen (gelukkig) niet mee, die kunnen zorgeloos en onbevangen bezig met de voltooiing van hun ' timmerdorp.'  En dat gaat lekker, althans dat was de indruk die de blogger tegen kwart voor twaalf vanochtend kreeg.

Niet alleen de kinderen genieten, wat te denken van de begeleiding? Zie de vijf vrolijke dames (gekscherend: "wij zijn moslims, daarom hebben we een hoofddoekje op) op de bovenste foto staan. De 'wilde wijven' worden gelukkig in de gaten gehouden door een trouwe waakhond

Foto's zijn groter te klikken. Linksboven staat Boer Theo, daarnaast een foto van twee witte dames die een gekleurde dame zoenen ("wit zoent zwart"), foto linksonder, de scouts van De Voerman helpen ook een handje.


Update 16:11 uur, alles kwam uiteindelijk goed......, zie foto....op de Twitteraccount van:
 1 hour ago

Update 17:12 uur, toch niet alles goed. Het was de bedoeling dat kinderen gingen spijkeren, maar wat blijkt? De gemeente heeft een berg hout kant en klaar mét spijkers aangeleverd. Op de site van Tv-Noord:
Het hout, dat de gemeente Groningen dinsdag te laat heeft afgeleverd bij de Spel- en Spijkerweek in de wijk Beijum, zit vol met spijkers. 'Het is onverantwoord om kinderen hier mee te laten spelen', zegt Ronald Oostmeijer van de organisatie.
Afspraak?
De gemeente zou dinsdagmorgen een container vol hout leveren, maar er kwam niets. En dus begon de Spel- en Spijkerweek met spijkers en hamers, maar zonder hout.

Volgens de organisatie is er drie maanden geleden al contact geweest met de gemeente over de levering van hout om mee te bouwen. Vorige week is nog gecontroleerd of de container klaarstond en dat was het geval. Maandagmorgen wist opeens niemand van de gemeente Groningen iets over de afspraak.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Heel goed van KARWEI. Mijn vaste leverancier in Driebond voor verf, gereedschap, verlichting, woninginrichting, etc.

Ik maak even gratis reclame:

https://www.karwei.nl/

https://www.karwei.nl/assortiment/acties-en-aanbiedingen

https://www.karwei.nl/assortiment

https://www.karwei.nl/assortiment/verf-verfbenodigdheden/c/verf


40 % korting op enkele HISTOR-verfartikelen. Alleen deze week!


20% korting op één artikel naar keuze! Deze actie loopt langer door.

Kees Huizenga zei

Hierbij de link van RTV Noord:

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=152354

Luister met name naar het audioverslag.

De interviewer van RTV Noord is mijns inziens veel te sturend. Te dominant, hoewel ik me zijn verbazing / verbijstering over de wanprestatie van Stadsbeheer Noorddijk of een andere tak van de gemeente Groningen heel goed kan begrijpen.

De gemeente Groningen heeft zich schuldig gemaakt aan publieke gevaarzetting voor kinderen. Dit is een onrechtmatige daad. Heel goed dat de gemeentelijke container retour afzender gaat. Wellicht naar de afvalbakken van Stadsbeheer c.q. de vroegere Milieudienst.

Zo ga je toch niet met kinderen om? Excuses van de gemeente Groningen zijn op zijn plaats, dunkt me.