vrijdag 21 augustus 2015

VISKRAAM VERDWIJNT VAN WINKELPLEIN WEST

Na ongeveer vijf jaar verdwijnt de viskraam van Peggy uit Beijum.
Dat melden verschillende lezers: 
Per 1 september verdwijnt dit verkooppunt van het pleintje. De activiteiten worden verder voortgezet in Bedum. Punt van aandacht om hier aandacht aan te besteden.
Een ander mailde: De viszaak van Peggy in Beijum sluit per 1 september 2015. In de viskar hangt een papier, waarop alles te lezen is.*
 De viszaak gaat verder in Bedum bij de Action. Daar staat de vroegere grote viswagen.
 * Op het papier staat impliciet beschreven dat de viswagen/viskar in Beijum niet rendeert. Te weinig omzet.
Vijf jaar geleden stopte Bronno Schut als visverkoper in Beijum. Peggy staat rechts in de viskraam (foto).
Update 13:49 uur, zie afbeelding beneden. De visverkoopster die ten tijde van fotograferen, 13 uur vanmiddag, bij de kraam was vertelde dat Peggy aanstaande woensdag nog een keer naar Beijum komt.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Zullen die fietsers wel blij zijn dat er een sta in de weg minder is.

Willem Pauwelussen zei

Ja, maar het is jammer van de goeie haring.
Als het dezelfde zaak is die in Bedum zit in Shoppyland aan de Burhtstraat (het voormalige fabrieksterrein van Veeno), dan heb ik er toch een hard hoofd in. Ik kwam daar nog wel eens, en erg druk was het er nooit. In ieder geval niet drukker dan bij de kraam in Beijum, had ik de indruk.
Maar ja, wat zegt een indruk.

Anoniem zei

Geeft toch wel te denken ergens, eerst uit het pand in Shoppyland, vervolgens een 2e kar-wagen erbij nemen, en nu stoppen met de standplaats in Beijum. Aan brandstof kan het amper liggen, en het is/was toch ook altijd redelijk druk bij de kraam dacht ik zo.

Hoe dan ook, weer erg jammer dat een stukje handel, nijverheid en een lokale trekpleister met verse producten gaat verdwijnen....

Het ga je goed Peggy!
R.

Kees Huizenga zei

Verkoopster Patricia zei afgelopen donderdagmiddag “dat er op de vrijdag te weinig omzet gehaald wordt”. Dat zal ook wel voor de zaterdag gelden.

Bij de viskar was het bovendien erg gevaarlijk. Door die passerende fietsers. De gemeente is medeverantwoordelijk voor de exit van Peggy. Er is geen apart fietspad. Dat moet er wel komen. Hoe dan ook!

De gemeente moet "voorwaardenscheppend bezig zijn" met betrekking tot het bedrijfsleven. Later meer over het parkeerbeleid op het achterplein van het Winkelcentrum Beijum (een bovenwijks winkelcentrum met een omzetgebied van ongeveer 35.000 personen, waaronder forensen uit Zuidwolde en Bedum).

In de leegstaande pizzeria (bij de vijver) kan misschien een nieuwe viszaak komen.

Petra Afman zei

Och Kees, hou toch eens op met dat gezeur. Wil je nou werkelijk dat de gemeente alles, maar dan ook alles voor je regelt? En dat onze overheid daarboven weer alles regelt? En dat wij dan al die regeltjes weer moeten leren en als we die niet goed genoeg geleerd hebben krijgen we een boete. En als je de boete te laat betaalt krijg je weer een andere straf, en als je daar niet naar luistert is er weer iets anders bedacht..... och och och.... Laten we gewoon eens even denken aan héééél lang geleden, toen de mensen hun gewone gezonde verstand nog gebruikten en elkaar op straat vriendelijk groetten. Toen deden de voetgangers nog een stapje opzij en de fietsers draaiden een beetje aan hun stuur. Iedereen blij. Ik zou zeggen Kees: verbeter de wereld en begin bij jezelf. Als je in plaats van die irritaties een vriendelijke groet hebt voor de fietsers die ook in Beijum wonen, ook hun visje bij de viskar halen (maar waarschijnlijk net op een andere dag), dan krijg je waarschijnlijk ook meer vriendelijkheid terug en hoef je je niet de hele tijd zo op te winden. Stress is slecht voor de mens.

Kees Huizenga zei

Dag Petra,

Ik wind mij niet op, maar stel vast er dat er een gevaarlijke situatie was/is bij de viswagen aan de Stoepemaheerdvijver. Door de passerende fietsers. Bij gebreke van een apart fietspad.* Verkeerskundig totaal logisch.

Dat was overigens ook de mening van Peggy. En van zeer veel klanten. Met name ouders van jonge kinderen en ouderen.

Zelf kwam ik ook niet meer zo vaak bij Peggy. Vanwege een andere reden, die Peggy heel goed kent.

Willem Pauwelussen zei

Op weg naar de Kardinge kom ik vaak over het plein bij het winkelcentrum. Ik heb nooit anders dan de indruk gehad dat fietsers en voetgangers daar heel makkelijk samengaan. Die sluis tussen Lidl en de flappentapper, die nu is vernauwd wegens de fietsenstalling, daar gaat het zelfs prima. Rustig aan, netjes op elkaar wachten en letten, het is een gezellige chaos en dat mag zo blijven van mij.