vrijdag 14 augustus 2015

WELKOM BIJ EEN NIEUW SEIZOEN BEIJUMNIEUWS

Slapen, lezen, dommelen, niksen.....
Het is voorbij voor je er erg in hebt. Maar wat was het een heerlijke tijd. Voor de blogger in elk geval wel. Vijf weken vakantie. Wat een genot.

Hij zat een paar weken in Tsjechië (soms tegen de 40 graden aan), een week in Amsterdam, een paar zinderend hete dagen op een waddeneiland.

 Even geen Beijum. Geen Beijumnieuws. Maar de attente en trouwe lezer heeft het de laatste dagen al  gemerkt, de blog-verslaving over Beijum stak tijdens de vakantie onweerstaanbaar de kop op.


Twee weken een fantastisch uitzicht op zwemwater en bergen....
Er valt weer heel wat te schrijven. Over de Sociale Long, Ring Oost en ecoducten, Bruisend Beijum, Radio Beijum, het vertrek van de Doefmat-bewoners, de aanstaande bomenkap langs de Zuidwending, en veel meer; wat een dynamische wijk is Beijum toch. Wordt het nog een keer wat met het bijna terminale Plein Oost? Komt Innersdijk nou wel of niet terug?

De blogger denkt, zoals in elke zomervakantie, na over misschien een keer nieuwe lay-out, een keer een andere serie, minder berichten en meer de focus leggen op langere berichten?

Meer reacties via Facebook

Er wordt de laatste tijd minder gereageerd onder berichten op Beijumnieuws, daarentegen zijn de reacties intensiever geworden op de Facebook-pagina van ondergetekende. 'Vind ik leuk' aan tippen, etc. Zie het logo linksboven op de blog. Nieuwe 'vrienden' zijn welkom. https://www.facebook.com/beijum.nieuws

Speciale dank gaat uit naar vaste 'medewerkers' als Atsje Straatsma, Luit Staghouwer, en ook de bijdragen van Willem Pauwelussen worden erg gewaardeerd.
Een paar dagen zinderend weer bij Noordzeestrand op Schier

De reguliere bijdragen van Atsje -Beijumskap- Straatsma laten nog even op zich wachten. Op driekwart juli mailde ze: Tot eind augustus ben ik voornamelijk in het buitenland voor mijn werk voor Aktiva Tours. Hierdoor zal de eerstvolgende Beijumskap pas in september komen. 

Een paar dagen later mailde de fotografe, van beroep reisleider: Ik ga eerst 2 weken naar Engeland en dan 2 weken naar Oostenrijk. Die 2 weken Engeland zijn er net last minute bijgekomen. Het is een nieuwe bestemming voor mij en ik moet nog 1 en ander voorbereiden.
Ik was van plan om de komende lekker rustig met mijn camera op pad te gaan, maar dat loopt dus even anders...

Jammer, dacht de blogger, de wekelijkse bijdragen van Atsje worden gewaardeerd en goed bekeken/gelezen.

Gelukkig, een paar dagen geleden mailde ze: Wat dacht je van een korte serie Beijumskap op reis? Ik ben nu even een paar dagen thuis, en ga vrijdag voor 2 weken naar Tirol.
Weekje A'dam, Engelsen zuipen op een bierfiets

Mooi man, vier afleveringen van Beijumskap op reis. Te beginnen vanavond om 18:00 uur. Bedankt La Straatsma!

Voor komend weekend ligt nog een bericht uit de Wiershoeck- en Schooltuin van Luit Staghouwer op de rol, de aflevering werd reeds ruim vijf weken geleden ingezonden.

Beste lezers, de blogger knalt niet direct 100% los met zijn Beijumnieuws. Hij bouwt het tempo langzamerhand op. Nog even lekker een beetje lui zijn, met mooi weer in de hangmat kruipen, Noorderzon bezoeken, regelmatig een terrasje pikken, nog even dat ene boekje lezen.

In Tsjechië mag je geen pistool in winkelcentrum meenemen... 
 De blogger moet even een drempel over, maar het blijft een feest om de meest gezellige, gekke en bijzondere wijk binnen de stad Groningen voor het digitale voetlicht te brengen.

Last but not least, de wijkperikelen zullen naar verwachting minder aan bod komen. Wat moet je nog over de kopje onder gaande wijkclub berichten? Geen draagkracht meer in de wijk, een zwaar gesubsidieerde 'medium' dat dor en levenloos overkomt ( ca 80 % gekopieerde berichten van stad Groninger sites overnemen, geen verslaggevers hebben, want iedereen is weggejaagd..., geen zuurstof vanuit de wijk).....wat overkoepelend, integer, communicatief en stimulerend zou moeten zijn, is een meelijwekkend tragisch en naar binnen gericht clubje binnen Beijum geworden, iets wat je jaren geleden al kon zien aankomen. Arm Beijum.

Nee, de kritische noot zal niet ontbreken in het seizoen 2015/2016. Maar de frisse, vrolijke en fruitige kanten van Beijum zullen de boventoon blijven voeren.

Tips, bijdragen en oproepen blijven welkom via Beijumnieuws@ziggo.nl. Veel plezier allemaal met het negende seizoen Beijumnieuws.

1 opmerking:

Anoniem zei

Vind ik leuk